Omagiu superb adus de TVR in memoria lui Cristian Topescu! Ce au decis in urma cu putin timp! Gestul e unul care merita aplaudat la scena deschisa!

0
47

Studioul 4 al Televiziunii publice se va numi "Cristian Topescu", in semn de omagiu adus omului de televiziune, a anuntat TVR.

Locul din care Cristian Topescu a comentat mari competitii transmise de televiziunea publica, Studioul 4 va purta numele fostului comentator sportiv.

Prieteni, fosti colegi, oficiali ai Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, sportivi de exceptie – campioni mondiali si olimpici au fost, miercuri, alaturi de membri ai familiei si reprezentanti ai TVR la dezvelirea plachetei comemorative dedicata celui care si-a legat vocea de marile victorii ale sportului romanesc.

"Suntem onorati sa ii acordam locul pe care il merita celui care a fost vocea sportului romanesc. Incepand de astazi, cel mai cunoscut studio al TVR poarta numele lui Cristian Topescu. Astfel, marele comentator sportiv ramane aici, alaturi de noi, la fel ca Tudor Vornicu si Iosif Sava, oameni care au marcat televiziunea si onoreaza cu numele lor studiourile TVR”, a declarat Doina Gradea, presedintele-director general TVR.

La eveniment au participat nume sonore ale sportului romanesc, precum Mihai Covaliu, Adrian Stoica, Alexandru Dedu, Doina Melinte, Violeta Beclea, Cristian Gatu, Stefan Birtalan, Alina Dumitru, Ivan Patzaichin, Carmen Bunaciu, Ion Suciu sau Andreea Raducan, Valeria Racila, Adrian Stoica, Gheorghe Berceanu, Vasile Andrei, Petre Dicu, Razvan Parcalabu sau Roxana Scarlat.

"Am ramas cu amintiri foarte frumoase si il voi purta mereu in suflet", a marturisit Andreea Raducan, vizibil emotionata. "Am crescut cu vocea lui Cristian Topescu, urmarind competitiile mondiale, apoi pe cele la care am participat, iar in 2004, am comentat impreuna Jocurile Olimpice de la Atena", a mai declarat marea gimnasta.

"Poate ca medaliile noastre nu ar fi fost la fel de stralucitoare daca nu le-ar fi comentat Cristian Topescu. Sper ca din acest studio, care ii poarta numele, sa fie comentate multe alte competitii la care Romania sa ia medalii”, a declarat Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Comentator de legenda, Cristian Topescu a fost vocea care a adus in casele romanilor marile performante ale sportivilor nostri, anuntand prima nota de 10 din istoria gimnasticii sau comentand meciuri memorabile de la Mondialele de fotbal.

In urma cu 51 de ani, Cristian Topescu facea cunostinta cu Televiziunea Romana si cu meseria care avea sa ii defineasca intreaga viata.

Incepand cu anul 1967, a lucrat in TVR ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor sef sport, realizator de emisiuni, director general adjunct, consilier PDG.

In calitate de jurnalist sportiv, a participat la sase editii ale Jocurilor Olimpice de vara si patru ale Jocurilor Olimpice de iarna, realizand mii de transmisiuni in direct de la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale si Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.