Padureniul a gazduit, din nou, Festivalul Fanfarelor – FOTO

0
79

Mai bine de 250 de instrumentisti au urcat duminica, 22 septembrie, pe scena celei de a XV-a editii a Festivalului Fanfarelor, la Padureni.

Organizatorul evenimentului, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT) Vaslui, a adus in fata publicului instrumentisti din Todiresti, Garceni, Barlad, Vaslui, Botosani, Cozmesti, Ialoveni si Chisinau. De partea cealalta, mii de oameni din intreg judetul, iubitori ai muzicii de fanfara, au umplut Teatrul de vara din Padureni si au aplaudat neincetat.

In deschiderea festivalului, organizatorii au oferit un premiu de excelenta intitulat "Romeo Talmaciu", in memoria celui care a fost regretatul profesor si coordonator al Fanfarei "Rotaria".

Distinctia a fost acordata unui copil din cadrul fanfarei, care a primit o trompeta, in valoare de 3.000 de lei si diferenta de 1.000 de lei in numerar.

In concurs au fost doar trei fanfare. Marele Trofeu a fost castigat de Fanfara Trandafirilor. Pe locul 1 s-a situat Fanfara de la Garceni, iar pe locul 2-Fanfara de la Todiresti.

Surpriza acestei editii a fost recitalul Orchestrei MAI din Republica Moldova  pentru care publicul s-a ridicat sa o aplaude in picioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.