marți, 16 aprilie, 2024

Part 2/5:Pana unde duce teribilismul edilului din Vetrisoaia?!

Distribuie:

Publicat:

Despre Vasile Puiu mai avem multe de povestit si de aceasta data nu citim din carti ci din rapoarte oficiale emise de marile institutii ale Romaniei. Pana unde a dus aroganta si inconstienta primarului, o sa va prezentam in episodul al doilea din seria SC Vasile Puiu SRL Vetrisoaia.

Teribilismul si inconstienta primarului a adus atingere patrimoniului local, investitiilor, cheltuielilor, incasarilor, banilor publici s.a.m.d.

Grav este ca NU au fost inventariate si nu se cunosc lucrari real executate fata de cele decontate la obiectivele majore de investitii.

CITESTE SI:Part 1/5:”SC Vasile Puiu SRL Vetrisoaia”

In comuna Vetrisoaia exista proiecte de investitii achitate anii anteriori si aflate inca in curs de derulare. Si aici ne putem referi la Extinderea alimentarii cu apa in satul Vetrisoaia sau la Podurile, podetele si puntile pietonale din satul cu acelasi nume. Iar daca exista proiecte achitate si finalizate in anii anteriori , acestea nu au niciun fundament, nicio baza deoarece nu s-au prezentat procese verbale de receptie cu inregistrare in contabilitate.  Si aici lista este lunga. Vorbim despre Imprejmuirile caminului , ale scolii sau ale pietei, reabilitarea statiilor de autobuz din Satu nou sau Siminesti ori despre simpla reabilitare a tamplariei din Primarie.

Daca exista proiecte de investitii care au fost achitate in anul 2014, aflati ca nu au fost inregistrate ori receptionate corect in contabilitate.

Potrivit aceluiasi stufos raport emis de Curtea de Conturi a Romaniei, Vasile Puiu si echipa sa au dat dovada de incompetenta si mai ales de necunoasterea si nerespectarea legislatiei in vigoare, la absolut fiecare capitol.

Primar, viceprimar, secretar, contabil si ordonator de credit, toti la un loc au jonglat cu banul public, n-au stiut sa-l incadreze, ba mai mult nici n-au avut habar de cum se administreaza un buget si mai ales, care este legislatia in vigoare.

Fiecare dintre noi ne-am lovit de functionari publici care ne pun sub nas hartii si conditii despre care , la fel ca in acest caz, nici macar ei nu au cunostinta.

Neaplicarea legii, nerespectarea ei si neexercitarea corecta a atributiilor au fost si iata ca inca mai sunt, !atuurile edilului Puiu si ale echipei sale de incompetenti. Si asta nu-i nimic!

In anul 2014, la UATC Vetrisoaia, s-au organizat servicii de livrare a apei potabile in localitate de catre entitate, insa fara a fi organizate cu cap, asa cum prevede legea, in subordinea Consiliului local, cu angajati proprii.

Tot ce tine de citirea, intretinerea apometrelor, de verificarea instalatiei de alimentare cu apa, inclusiv pompele, totul cade in sarcina aceluiasi agent fiscal care raspunde doar de citirea si incasarea debitelor.

Primaria comunei a prezentat echipei de audit care a analizat activitatea serviciului de alimentare cu apa in anul 2014, un Registru de citire apometre, de mantuiala. Inafara faptului ca era partial, neformalizat, facut in bataie de joc. De aici agentul fiscal, cel in sarcina caruia cade incasarea sumelor de bani, nu a centralizat corect datele, nu a determinat valorile reale de incasat ci mai degraba si-a facut un registru orientativ ca sa stie cam ce ramasite mai are de incasat.
De la sine de inteles de ce in loc sa se incaseze

96,640 de lei cat ar fi trebuit potrivit citirii apometrelor, incasarile reale au fost de 50,283 de lei.
Mai grav decat atat totul este la nivel de fictiune. Primaria a incheiat contracte in mod  verbal, caci in documentatie nici vorba de asa ceva. Doar de niste comunicari de tarife de incasat care au tinta beneficiarii.

Incompetenta functionarilor primariei din Vetrisoaia in frunte cu edilul a adus atingere bugetului primariei si aici, si mai mult decat atat, contravine prevederilor legale. La Vetrisoaia nu se stie de facturare lunara, de calcularea penalitatilor in caz de intarziere, de evidente, de date contabile, de nimic.

Si la acest capitol primarul Vasile Puiu, edilul combinaret al comunei Vetrisoaia, a ramas corigent.

Tot acolo, primarul Vasile Puiu face acte de caritate dupa bunul sau plac. Nu stim daca face diferente sociale sau daca are preferinte, dar ce stim este ca UATC Vetrisoaia a desfasurat activitati de prestari servicii catre terti, cu parcul auto din dotarea primariei. Incasarile in suma de aproximativ 4,000 de lei provin din inchirierea buldozerului  si vidanjei catre societati comerciale, dar si catre persoane fizice.
Nici aici nu s-a stiut de lege si primarul a ticluit acte de binefacere cu utilajele aflate in administrare, dupa bunul sau plac.

Nu au fost stabilite tarife de incasat pe km de deplasare, in baza unei antecalculatii de pret care sa cuprinda si costurile de motorina, salarii etc, dar mai mult decat atat si cu siguranta cel mai important, NU s-a tinut cond de o desfasurare in conditii de legalitate, cu foi de parcurs sau facturi.
Si aici necunoasterea legii si neaplicarea cadrului legal care reglementeaza domeniul, de catre consiliul local , de ordonatorul de credite si secretarul comunei au mai adus o gaura in bugetul satenilor.

Arogant, corigent dar plimbaret!

Daca la capitolul legislatie, prevederi legale si primarie am tras concluzia ca primarul Vasile Puiu este clar -Corigent- ei bine un atu tot il are.
Ii plac calatoriile! Si nu oricare ci alea pe banii satenilor. Nu o spunem noi ci documentele care atesta clar ca edilul a primit in anul 2014 de la casieria unitatii avansuri pentru deplasari sau cheltuieli de aprovizionare cu marfuri de la fonduri pietei cu destinatii necunoscute.
Nu stim scopul si durata, nu exista viza controlului financiar preventiv de la compartimentul financiar contabil, semnaturi, beneficiari etc. E o enigma…a lui Vasile Puiu!

Caci nu au fost nici pana acum justificatebsau restituite in termenul prevazut de lege.

Neaplicarea intocmai a prevederilor legale intervine si aici. Definitia? Corigent!

Vasile Puiu, administratorul societatii comerciale Vetrisoaia SRL, pe care si-a contruit-o dupa ureche si dupa bunul plac este corigent si la scoala. A picat testul investitiilor normale. Vasile Puiu investeste in grupuri sanitare de ultima fita, in scoli pe care zace lacatul pe usa si sta sa cada varul de pe pereti. Obiectele sanitare dintr-un grup sanitar care a costat 1 miliard de lei nu ar fi neobisnuite in conditiile in care ar exista si o…. alimentare cu apa. Ei bine, la Vetrisoaia este ceva obisnuit. Despre asta dar si multe alte nereguli sesizate de o parte din autoritatile competente ale statului in cazul lui Vasile Puiu, va vom vorbi in editiile viitoare.

CITESTE SI:DEZVALUIRI. Trafic de influenta si musamalizarea unor ilegalitati grave la PRIMARIA VETRISOAIA

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img