Patricia, fiica cea mica a primarului Clujului, Emil Boc, note incredibile la Bac 2018

0
72

Patricia Boc, fiica cea mica a primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a obtinut media 9,73 la examenul de Bacalaureat, aceasta fiind absolventa a Liceului Teoretic ”Gheorghe Sincai”, pe care l-a urmat si tatal sau.

Potrivit bacalaureat.edu.ro, Patricia Boc, fiica cea mica a primarului Clujului, Emil Boc, a terminat specializarea Stiinte Sociale la Liceul Teoretic ”Gheorghe Sincai” si obtinut nota 9,4 la Limba si Literatura Romana, nota 9,8 la Istorie si nota 10 la Logica, argumentare si comunicare, media finala fiind 9,73.

In urma acestui rezultat, Patricia Boc a ocupat locul 85 la nivelul judetului Cluj. Patricia Boc a fost eleva a Liceului Teoretic ”Gheorghe Sincai”, unde a absolvit in 2015 si sora sa mai mare, Cezara, care a obtinut media 9,56 la examenul de Bacalaureat, dar si Emil Boc in anul 1985.

Cezara Boc este, in prezent, studenta a Facultatii de Drept a Universitatii ”Babes-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca.

Cum si cand se depune contestatie pentru notele la Bacalaureat 2018

Absolventii de liceu nemultumiti de rezultatele la Bacalaureat 2018 pot depune contestatii in aceeasi zi in care se afiseaza rezultatele. Mai precis, ei trebuie sa depuna cererea de contestatii tot pe 4 iulie, intre orele 12.00 – 16.00. Contestatiile la probele scrise de la examenul de Bacalaureat 2018 se depun si se inregistreaza la centrul de examen. Acestea sunt primite si inregistrate de catre presedintele comisiei, alaturi de unul dintre vicepresedinti sau un alt membru al comisiei din centru de examen.

Dupa ce sunt centralizate cererile prin care se contesta notele obtinute la evaluarea initiala, lucrarile se secretizeaza. Ulterior, sunt corectate din nou.

Dupa terminarea evaluarii si deschiderea lucrarilor, presedintele comisiei de contestatii analizeaza notele acordate dupa reevaluare, in comparatie cu cele acordate initial.

In situatia in care se constata diferente de notare mai mari de 1,50 puncte, in plus sau in minus, intre notele de la evaluarea initiala si cele de la contestatii, presedintele comisiei de contestatii decide reevaluarea lucrarilor respective de catre o a treia comisie, formata din alti profesori, altii decat cei care au evaluat initial lucrarile in centrul de contestatii.

Reevaluarea se va face dupa o noua secretizare a lucrarilor, respectand cu strictete baremul de evaluare si toate procedurile de evaluare. Nota acordata de a treia comisie este nota care va fi acordata de comisia de contestatii.

Pentru lucrarile care au primit initial note cuprinse intre 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 si 4,99, sau o nota cel putin egala cu 9,50, nota definitiva este nota acordata de catre comisia de contestatii.