Pentru a auzi bine, mancati peste!

0
81

Stim deja ca consumul de peste ajuta la prevenirea bolii Alzheimer si ca pestele este mai bun decat carnea, daca dorim sa evitam anumite forme de cancer. Acum, un nou studiu publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica ne indeamna, din nou, sa includem pestele in meniurile noastre, daca vrem sa ne mentinem auzul, noteaza topsante.com.

Potrivit acestui studiu, condus de Dr. Sharon Curhan, de la Harvard Medical School, ar exista o legatura intre consumul de doua sau mai multe portii de peste pe saptamana si reducerea riscului de pierdere a auzului, o data cu inaintarea in varsta.

Cercetatorii au analizat dosarele medicale a mai mult de 65.000 de femei. Timp de 20 de ani, acestea au raspuns la diverse probleme legate de auz si dieta lor. Femeile care au declarat ca au mancat peste, cum ar fi somon, conserve de ton, de cel putin de doua ori pe saptamana, au fost printre cele care au suferit cel mai putin de pierderea auzului din cauza varstei.

Potrivit Dr. Sharon Curhan, nu exista indoiala ca consumul de produsele alimentare bogate in omega-3 ar putea contribui la o mai buna circulatie a sangelui in ureche. „Circulatia sangelui in urechea interna trebuie sa fie foarte bine ajustat pentru a satisface nevoile”, spune doctorul in revista Time. Cu toate acestea, studiul care a implicat doar femei, nu a demonstrat daca acest avantaj asupra auzului este acelasi si la barbati.

Este deja bine stabilit ca un regim alimentar bogat in omega-3 este benefic in special pentru inima. Mentinerea unei bune circulatii a sangelui pare a fi cheia pentru o inima si o ureche sanatoasa.