Pepenele verde combate simptomele sindromului premenstrual

0
75

Peste 80% din femei sufera de sindromul premenstrual caracterizat prin disconfort atat fizic, cat si psihic. Organismul pierde magneziu, calciu, potasiu si nu numai. Lipsa magneziului este responsabila pentru cele mai multe dintre simptomele care apar in sindromul premenstrual.

Neplacerile pot fi ocolite sau macar diminuate si prin dieta, afirma farmacistul Earl Mindell care, in Noua biblie a vitaminelor, a intocmit o lista a alimentelor si bauturilor de evitat, cat si a celor permise in aceasta situatie. Astfel, in categoria celor interzise intra sarea si alimentele sarate, precum si lemnul dulce care favorizeaza retentia de apa in organism. Alimentele si bauturile reci trebuie si ele ocolite deoarece impiedica circulatia abdominala si inrautatesc crampele, potrivit adevarul.ro.

Cafeina este si ea contraindicata intrucat sporeste pofta de dulciuri, consuma vitaminele B, elimina potasiul si zincul si stimuleaza producerea de acid clorhidric, fapt care poate duce la iritatia abdominala. Ceaiurile negre astringente contin tanin. Acesta se combina cu minerale importante din organism impiedicand absorbtia in sistemul digestiv.

Alcoolul afecteaza negativ glicemia, face sa scada nivelul de magneziu, poate interveni in buna functionare a ficatului si pe aceasta cale poate duce la agravarea sindromului premenstrual. Spanacul, frunzele de sfecla si alte legume care contin oxalati determina neasimilarea mineralelor, facand dificila o buna absorbtie.

Capsunele, pepenele verde (cu tot cu seminte), anghinarea, sparanghelul , patrunjelul, salata de nastrurel sunt diuretice naturale care ajuta la diminuarea simptomelor. Semintele crude de floarea-soarelui, curmalele, smochinele, piersicile, bananele, cartofii, arahidele si rosiile sunt importante pentru ca sunt bogate in potasiu si pot suplini aceasta pierdere. Potrivit aceleiasi surse, suplimentele indicate intr-o astfel de situatie sunt vitamina B6 (50-300 mg pe zi, se creste doza treptat, pana la 300); magneziu – 500 mg si calciu 250 mg, zilnic; vitamina E – 100-4—UI; vitamina B 5 – 1.000 mg si sunatoare – 1-2 ori pe zi. Sportul este si el foarte important pentru ca imbunatateste circulatia abdominala, iar transpiratia ajuta la eliminarea excesului de fluide. Mersul pe jos in pas vioi timp de 30 de minute pe zi este recomandat, la fel si inotul.