Permise de conducere similare celor emise de autorităţile din R. Moldova, false, descoperite la controlul de frontieră din Albita

0
59

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa a doi  tineri cu cetățenie R. Moldova asupra cărora au descoperit permise de conducere similare celor emise de autorităţile din R. Moldova, false.

În data de 10 februarie, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, pasageri în mijloace de transport diferite, doi cetăţeni din R. Moldova, în vârstă de 36, respectiv 25 de ani.

În timpul efectuării controlului documentelor, asupra celor doi tineri au fost descoperite permise de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false. 

Bărbatul de 36 de ani a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră în Italia, prin intermediul unui concetăţean, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 100 de euro. Tânărul de 25 de ani a declarat că a fost rugat de cumnatul său să transporte permisul în cauză în Polonia şi că nu are cunoştinţă despre faptul că documentul este fals ori falsificat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în ambele cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.