Persoanele cu ochii albastri sunt deosebite dintr-un singur motiv. Care este acesta

0
99

De-a lungul timpului s-a spus ca persoanele cu ochi albastri sunt speciale, dintr-un motiv sau altul, iar acest studiu iti spune unul dintre ele.

Paul Van Slembrouck explica de ce culoarea ochilor albastri este, de fapt, una structurala si implica unele fizici destul de interesante. Culoarea ochilor este data de iris, care este alcatuit din doua straturi: epiteliul din spate si stroma ( partea cu rol cognitiv si structural) din fata.

Epiteliul are doua celule, care contin pigmenti negri si maro. Punctele negre pe care unele persoanele le au in ochii lor este, de fapt, epiteliu. In contrast, stroma este alcatuita din fibre de colagen incolore. Uneori, stratul contine un pigment mai inchis, numit melanina si, uneori, contine depuneri in exces de colagen.

De exemplu, ochii caprui contin o concentratie mare de melanina in stratul lor, care absoarbe cea mai mare parte a luminii, indiferent de depozitele de colagen, care le dau culoarea inchisa. Persoanele cu ochii verzi nu au multa melanina, dar au depozite de colagen.

Asta inseamna ca, in timp ce o parte a luminii care intra in ochi este absorbita de pigment, particulele din stroma risipesc lumina, care urmare a efectului Tyndall, care creeaza o nuanta albastra.

Personale cu ochii albastri sunt diferite dintr-un simplu motiv: culoarea lor este in intregime structurala. Aceste persoane au o stroma complet incolora, fara pigment si nu contine depozite excesive de colagen.

Asta inseamna ca lumina care intra in ea este imprastiata inapoi in atmosfera si, ca urmare a efectului Tyndall, creeaza o nuanta albastra. Lucrul interesant este ca ochii albastri nu au, de fapt, o anumita culoare: totul depinde de cantitatea de lumina la care te uiti.

Culoarea structurala ofera si culoarea fluturilor, carnii de vita sau fructelor de mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.