Plante medicinale indicate in lupta impotriva alcoolismului

0
93

Rolul plantelor medicinale consta in detoxifierea organismului si in inhibarea dorintei de a bea. Cele mai cunoscute plante sunt:

Pedicuta. Tinctura:  50 g planta maruntita  se pun la 500 ml alcool alimentar de 70grade. Se lasa timp de 15 zile dupa care se strecoara. Se vor putea folosi cate o lingurita de trei ori pe zi diluat cu putina apa, inainte de mese. Creaza intoleranta organismului la alcool. Tratamentul trebuie sa dureze minim 3 luni. Pulbere:  ia o jumatate de lingurita rasa de pulbere de pedicuta de trei ori pe zi. Planta se tine sub limba un sfert de ora, dupa care se inghite cu putina apa, pe stomacul gol. ceai: bea o cana cu ceai in fiecare dimineata, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun si una cu o ora inainte de masa de pranz. Urmeaza un tratament de trei saptamani. Tratamentul cu pedicuta impotriva alcoolismului are si efecte adverse – voma, diaree, dureri de cap, accese de violenta, furie, pesimism. Toate acestea sunt efecte ale dezintoxicarii, care trec pe masura ce organismul se curate.

Ardei iute. Tinctura: se administreaza cate ½ lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar), de 5-6 ori pe zi (atunci cand apare dorinta de a consuma alcool), asociat cu tinctura de pedicua si ceai de sunatoare (administrate de 4 ori pe zi), in cure de 6-8 saptamani. Inainte de administrare este necesar sa se realizeze testul de alergie la tinctura de ardei iute, care consta in aplicarea direct pe piele, in zona anterioara a antebratului a unei cantitati mici de tinctura diluata (obtinuta prin adaugarea unei lingurite de tinctura la 100ml de apa). Daca apar mancarimi intense ai pete rosii in afara zonei aplicate, nu trebuie sa folosesti acest produs (nici in uz intern si nici extern).

Cimbrisor. Infuzie: 3 linguri de planta uscata la un litru de apa. Trebuie sa iei cate o lingura de ceai la fiecare 15 minute. Cura dureaza doua saptamani. Cimbrisorul e eficient in intoxicatiile alcoolice, pentru ca protejeaza ficatul si il curata de toxine. In plus, iti provoaca repulsie fata de bautura. Infuzia de cimbrisor poate completa tratamentul cu pedicuta. Efecte adverse: greata, voma, transpiratie

Telina. Suc proaspat: aproximativ o jumatate de cana de suc ​​de telina cruda se dilueaza cu o jumatate de cana de apa. Consuma in fiecare zi timp de cel putin o luna pentru a obtine efectele dorite. 

Patrunjel. Pulberea din seminte de patrunjel se administreaza in doza de 1/2 lingurita de 2-3 ori/zi, pe stomacul gol, cu putina apa, timp de 3 saptamani cu 1 saptamana pauza, dupa care se poate relua. Actioneaza asupra sistemului nervos central facand mai usoara renuntarea la alcool si reface echilibrul hormonal, distrus de consumul de alcool;
Infuzie sau decoct cu 50 g frunze si radacini de patrunjel/litru apa. Se iau 2-3 cesti/zi in caz de delirium tremens.

Catina. Macerat la rece, o cantitate de 1000 ml pe zi. Pentru a obtine aceasta cantitate se folosesc  cca. 30 de grame de pulbere din plante pentru 1 litru de apa. Este recomandata in toate fazele tratamentului dependentei datorita proprietatilor revigorante, vitalizante si tonice. Nu uita! Toate aceste plante dau rezultate, dar in timp, nu imediat!  In concluzie alcoolismul este o boala ce afecteaza viata spirituala, sociala, psihologica si biologica a persoanei. Tratamentul alcoolismului inseamna un stil de gandire si de viata sanatos, consiliere si psihoterapie! Procesul de dezalcoolizare nu este usor, dar recompensele sunt pe masura!