Pentru mulți usturoiul este condimentul preferat de gătit datorită gustului și aromei sale înțepătoare. Funcționează deosebit de bine în tocane, sosuri, pizza și diferite feluri de mâncare cu paste.
Acest ingredient puternic este legat de mai multe beneficii pentru sănătate datorită proprietăților sale medicinale. Cu toate acestea, în ciuda versatilității și beneficiilor sale pentru sănătate, unii iubitori de usturoi se întreabă dacă este posibil să exagereze cu usturoiul.
Efectele secundare ale usturoiului
Deși usturoiul este un supliment sănătos la o dietă echilibrată, un consum prea mare poate provoca mai multe efecte secundare.
Risc crescut de sângerare
Unul dintre cele mai grave efecte secundare ale consumului excesiv de usturoi este un risc crescut de sângerare, mai ales dacă luați anticoagulanți de sânge sau urmează să vă operați, recomandă healthline.
Acest lucru se datorează faptului că usturoiul are proprietăți antitrombotice, ceea ce înseamnă că poate împiedica formarea cheagurilor de sânge.