Poţi să-ţi reduci riscul de boală Alzheimer dacă faci aceste lucruri!

0
57

Afecţiune neurodegenerativă progresivă care afectează memoria, gândirea şi comportamentul, boala Alzheimer duce, în timp, la imposibilitatea efectuării treburilor zilnice. În vreme ce unii factori care contribuie la apariţia bolii nu pot fi modificaţi, putem interveni asupra altora.

Boala Alzheimer este cea mai frecventă dintre afecţiunile neurodegenerative care se manifestă prin demență, adică prin deteriorare cognitivă globală. Specifică bolii este degenerescența neuronilor, care se traduce prin atrofia globală a creierului. În urma micșorării creierului, sunt afectate aproape toate funcțiile acestui organ important.

Caracteristică acestei maladii este evoluția progresivă. Astfel, dacă la început se observă tulburări de memorie ușoare, cu timpul, deficitul cognitiv este foarte sever, astfel încât, în ultimul stadiu, bolnavul nu mai poate interacționa cu anturajul.

„Rasa, vârsta, istoricul familial şi aspectul genetic sunt factori de risc asociaţi bolii Alzheimer care nu pot fi modificaţi“, explică dr. Jagdish Khubchandani, profesor de sănătate publică la Universitatea de Stat din New Mexico, citat de msn.com.

Măsuri care pot avea efect protector

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.