Politia slovaca a retinut una sau mai multe persoane suspectate de asasinarea jurnalistului de investigatie Jan Kuciak si a logodnicei sale

0
48

Poliţia slovacă a reţinut joi dimineaţă una sau mai multe persoane suspectate de asasinarea jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak şi a logodnicei sale, au comunicat – citând surse ale poliţiei – mai multe media slovace, între care cotidianul SME şi site-ul Aktuality.sk, pentru care a lucrat ziaristul ucis, potrivit Reuters, scrie Agerpres.

Poliţia a indicat pe pagina sa de Facebook că a reţinut persoane suspectate de o crima violentă şi efectuează în prezent percheziţii la domiciliul acestora, dar nu a precizat în care caz. 

Forţele de ordine slovace au refuzat să ofere mai multe detalii.

Jurnalistul Jan Kuciak, care a publicat anchete despre corupţia la vârful clasei politice din Slovacia, a fost găsit împuşcat, împreună cu logodnica sa Martina Kusnirova, la domiciliul celor doi din afara capitalei Bratislava. Ambii aveau 27 de ani. 

Acest asasinat a amplificat îngrijorările cu privire la libertatea presei în fosta ţară comunistă din Europa de Est şi a condus la proteste în masă care l-au forţat pe premierul Robert Fico să demisioneze. La presiunea străzii au mai demisionat ministrul de interne Robert Kalinak şi şeful poliţiei slovace, Tibor Gaspar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.