Porumbul fiert – excelent detoxifiat. Stii cate calorii are porumbul?

0
90

Degeaba vine vara daca nu apuci sa mananci macar o data traditionalul porumb. Nu conteaza ca este fiert sau copt caci este gustos si foarte satios. Fiind atat de cald este greu sa stam in bucatarie sa gatim ore intregi, iar o gustare cu porumb fiert sau copt este numai buna.

Multi se feresc de a consuma porumbul, deoarece au falsa impresie ca contine multe calorii si ingrasa. Adevarul este ca sunt si diete cu porumb care sa spulbere mitul caloriilor. Haideti sa ne convingem odata pentru totdeauana daca porumbul ingrasa sau nu!

Care sunt beneficiile porumbului fiert sau copt?

Am spus deja anterior ca porumbul fie fiert sau copt este chiar recomandat in curele de slabire vara pentru ca are putine calorii, dar sa stiti ca aduce o multime de beneficii si pentru sanatate de care sigur nu stiati, dintre care:

9 beneficii ale consumului de porumb fiert

Este un bun detoxifiant, deci ajuta la eliminarea toxinelor din organism
Aduce un aport mare de energie, datorita continutului de acid folic
Contine magneziu si vitamina E, care mentin inima sanatoasa si cresc elasticitatea vaselor de sange
Este plin de fibre, care sunt esentiale pentru digestie si tractul intestinal
Vitamina E din porumb ajuta la regenerarea celulara, deci impiedica procesul de imbatranire a pielii
Contine vitamina C care este ideala in curele de slabire, asigurand 10% din necesarul zilnic al organismului
Asigura si 15% din necesarul zilnic de vitamina B5 al organismului 
Contine o substanta numita beta-cryptoxanthin, care are rolul de a preveni cancerul la plamani
Contine multa apa, deci este foarte bun pentru sanatatea rinichilor

Contine si o substanta numita thiamina, care imbunatateste functiile cognitive si celulele creierului; ne tine departe si de senilitate si Alzheimer
Scade nivelul colesterolului
Prin aportul de energie adus este bun si pentru oboseala
Poate fi consumat si de catre persoanele care nu tolereaza glutenul, intrucat nu contine gluten

*Sa stiti ca 60% din prorpriettaile porumbului se mentin dupa fierbere, asa ca nu va faceti griji ca se pierd nutrientii si nu-i asimilati, dimpotriva o sa va bucurati de toate beneficiile porumbului. Sa stiti ca porumbul contine si antioxidanti si bioflavonoide care lupta cu prevenirea mai multor tipuri de cancer. Cat de multe beneficii ar aduce, evitati sa-l consumati in cantitati prea mari odata, pentru ca o sa va alegeti cu diaree.

Cate calorii are porumbul fiert sau copt?
Multi se tem ca porumbul ingrasa, dar ati vazut anterior ca ajuta la digestie si elimina toxinele deci consumat corespunzator nu iti afecteaza silueta. Care este numarul caloriilor, daca tot nelinisteste atatea persoane? Iata:
Un porum mic de 100 grame – circa 96 de calorii
Un porum mediu – circa 111 calorii
Un porumb mare – 127 calorii

*Acest numar de calorii este valabil si in cazul porumbului copt.

Ce afectiuni tratam cu porumb dulce

As vrea sa mai mentionez ca acest numar de calorii care este ideal pentru diete, dar si pentru gustari, daca este combinat nefericit ingrasa, pentru ca este evident ca numarul caloriilor creste. Nu recomand sa se consume cu exagerat de multa sare, pentru ca favorizeaza retinerea apei in organism, nu se consuma nici invelit in branza grasa, nu se coace in mult ulei si trebuie sa se evite si ungerea lui cu unt. 

De asemenea, evitati sa-l consumati cu sucuri carbogazoase sau bere, pentru ca numarul caloriilor creste foarte mult. Cel mai recomandat este sa se consume simplu cu putina sare, iar silueta va ramane intacta, daca vreti sa o mentineti, iar daca vreti sa topiti cateva kilograme in plus, incercati sa faceti o cura de cateva zile cu porumb fiert, copt sau la conserva si de ce nu alternat.

Cate calorii are porumbul la conserva?
Numarul caloriilor nu difera foarte mult nici in acest caz. Depinde doar de gramajul conservei si de producator. De regula, conservele de 100-340 grame au 88-120 de calorii. Daca va uitati pe cutii diferite de porum o sa vedeti ca numarul caloriilor difera, dar tot mic este, deci se recomanda consumul porumbului la conserva in salate sau simplu intre mesele principale.