Posibile efecte adverse ale vaccinului anti-COVID-19. Au legătură cu auzul

0
63

Recent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat cazuri de persoane afectate de pierderea bruscă a auzului şi de acufene (sau tinitus, zgomote în urechi), simptome care au apărut după ce acestea au primit vaccinul anti-COVID-19. Autoritatea sanitară a transmis un „semnal” laboratoarelor care produc aceste vaccinuri.

Ar putea vaccinul anti-COVID-19 să ne afecteze auzul? Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) atrage atenţia asupra acestui aspect în cel mai recent buletin informativ despre produsele farmaceutice, informează pourquoidocteur.fr.

„Centrul de monitorizare din Uppsala (UMC) a identificat pierderea auzului (inclusiv cazurile instalate brusc) și tinitusul în urma vaccinării împotriva coronavirusului”, se arată în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, au fost înregistrate 37.529 de cazuri de pierdere a auzului şi de tinitus după prima doză de vaccin anti-COVID-19. Aceste cazuri au fost semnalate în 10 ţări. Majoritatea persoanelor afectate nu aveau nicio comorbiditate.

Cele mai multe persoane s-au vindecat imediat, în timp ce unele au primit tratament de specialitate. Implicată în apariţia acestui efect este un mecanism care implică nervul vestibulocohlear.

Continuarea pe clicksanatate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.