Prajitura cu bulion. Chef Catalin Scarlatescu iti da reteta desertului reprezentativ pentru Romania

0
123

Chef Catalin Scarlatescu a reprezentat Romania in campania „A Taste of Europe„, initiata de Parlamentul European (PE), care isi propune sa prezinte cele mai gustoase preparate locale de pe continent, cu prajitura cu bulion.

Reteta maestrului bucatar Catalin Scarlatescu este „prajitura bunicii cu pasta de rosii„, o idee originala si delicioasa, care reuseste sa redea inventivitatea si talentul culinar al romanilor. „Am optat pentru o reteta usoara si rapida, insa cu totul si cu totul speciala! Mie imi aduce cu drag aminte de copilarie si de zilele petrecute in gradina bunicilor. Sper ca acest gust inedit va trezi amintiri frumoase europenilor de pretutindeni!”, a declarat Catalin Scarlatescu.

Iata reteta recomandata chiar de Chef Catalin Scarlatescu

„Am luat reteta asta din batranul caiet de retete al bunicii mele. Era un spectacol sa o vad pe bunica mea pregatind-o si bataie intre noi copiii sa terminam prajitura asta facuta din trei foi si doua umpluturi, din care una din crema de rahat si alta din magiun.

Fiti atenti, pentru foi luati asa: o cana de zahar, o cana de suc de rosii, o cana de ulei, un plic de amoniac pentru prajituri, fauna cat incape. Amestecati toate astea din care trebuie sa iasa o coca pe care o impartiti in trei. Cele trei bucati le intinzi cu facaletul cat sa incapa pe dosul tavii si asa le coaceti, pe dosul tavii in cuptorul de la aragaz.

Umplutura devine cam asa: o juma de kil de rahat de portocale sau de lamaie, un sfert de margarina de prajituri, o portocala, o lamaie, magiun, nuci. Radeti coaja de la lamaie si de la portocala, dupa care le stoarceti de zeama. Dati rahatul prin masina de tocat, mai bagati in el margarina, razatura de coji, sucul de portocale si amestecati bine de tot. Mai turnati si din sucul de lamaie, asa, cam dupa gust.

Toata veselia asta trebuie sa ajunga pentru un strat, iar al doilea este din magiun. Nucile se piseaza maricel si se coc la cuptor la foc mic pan devin crocante si le amestecati doar in compozitia de magiun. Foarte important este ca prajitura sa stea o noapte in frigider. Restul stiti, o foaie, un strat, o foaie alt strat.

Spor si pofta sa aveti ca noi nu ne mai opream din mancat!”. Aceasta reteta reprezenattiva pentru Romania apare imprimata pe un sort pe care Chef Catalin Scarlatescu si-l propune sa-l acorde celor mai originale trei retete mostenite de la bunica.

Sursa: Unica.ro