Precautii si recomandari in oxiuraza

0
78

Prezenta parazitilor intestinali se face simtita prin mancarime în zona anala, paloarea fetei, cearcane pronuntate, nervozitate, stari de greata sau chiar voma, oboseala, diaree sau constipatie, lipsa poftei de mancare. Infectarea cu paraziti poate fi contractata prin înghitirea sau inhalarea oualor acestor viermi din alimente contaminate, legume sau fructe nespalate, apa contaminata, contactul cu animale. Viermii intestinali se dezvolta la o persoana care nu se simte bine în mediul sau, are impresia ca în jur sunt numai paraziti, ca totul este murdar, inclusiv propria persoana. Nu se poate dezvolta asa cum ar vrea, pentru ca nu are încredere în intuitia sa si se simte îndepartata de cei dragi. Se agata de cate o persoana deoarece este convinsa ca numai împreuna cu aceasta poate reusi sa realizeze ceea ce si-a propus, dar se întristeaza daca i se cere sa actioneze contrar parerilor sale. Nu se mai considera capabila, îsi neaga propria persoana si se complace în a-i lasa pe altii sa hotarasca pentru ea.

Tratamente naturiste: Ceai de cimbru: o lingurita de planta se opareste cu o cana de apa clocotita, se infuzeaza cinci minute, apoi se strecoara. Se bea în doua reprize înainte de micul dejun si de masa de pranz. Remediu cu usturoi: cinci catei de usturoi zdrobiti se freaca cu o lingurita de sare grunjoasa si o lingurita de otet. Din acest amestec se ia cate o lingurita din doua în doua zile (ex. luni, miercuri, vineri) dimineata pe stomacul gol si se va manca sau se va bea dupa doua ore. Tratamentul dureaza trei saptamani, timp în care nu se consuma lapte si dulciuri. Pasta din seminte de dovleac: 300 g seminte crude sfaramate marunt se amesteca cu trei-patru linguri de apa si doua lingurite de miere sa devina o pasta consistenta. Se mananca cate doua-trei linguri cu o ora înainte de micul dejun. Cuisoare cu faina de in: zece linguri de faina de in se amesteca cu o lingura de cuisoare macinate fin. Se înghite cate o lingura din amestec trei zile consecutiv, apoi se face pauza trei zile. Se poate presara peste mancare sau salate. Decoct de ovaz: 125 g boabe de ovaz se fierb cu 500 ml apa pana cand scade la jumatate si se strecoara. Se bea pe parcursul zilei. Tratamentul se repeta dupa doua saptamani.

Ulei esential de cimbru: trei-patru picaturi de ulei într-un pahar de apa de trei ori pe zi, înainte de mesele principale. Ulei de dovleac: se ia cate o lingura de trei ori pe zi, înainte cu o ora de mesele principale. Tratamentul dureaza trei luni. Tinctura de propolis: se iau zilnic, înainte de micul dejun, cate 15 picaturi în putina apa timp de 10 zile. Se repeta dupa 10 zile. Zeama de varza murata: timp de o saptamana se bea cate o cana de zeama înainte de micul dejun, apoi se face o pauza de sapte zile. Tratamentul dureaza timp de trei serii de cate o saptamana cu sapte zile pauza între ele. Baie de sezut cu pelin: în fiecare seara se face o baie locala cu infuzie de pelin preparata din patru linguri de planta care se oparesc cu un litru de apa clocotita, apoi se lasa sa se raceasca si se strecoara.

Viermii intestinali se întalnesc mai ales la copii, dar se transmit foarte usor si adultilor. Oricum, tratamentul trebuie facut de întreaga familie. Alimentatia trebuie sa fie bogata în fibre, asa cum sunt legumele crude. Ananasul crud are bune efecte antiparazitare. Se va reduce consumul alimentelor de origine animala si a carbohidratilor, iar dulciurile se vor elimina complet pe perioada tratamentului. Se recomanda consumarea zilnica a doi-trei catei de usturoi, dar si semintele de dovleac, dovlecel sau pepene rosu. Este foarte importanta igiena pacientului: mainile vor fi foarte bine spalate cu apa si sapun la venirea acasa, dupa folosirea toaletei si înainte de fiecare masa. Unghiile vor fi taiate scurt si se vor spala bine cu periuta pentru a îndeparta ouale adunate. Îmbracamintea intima, pijamalele, asternuturile de pat vor trebui sa fie spalate la temperatura ridicata si calcate înainte de întrebuintare.