Premiera medicala in Romania! Viata unui barbat a fost salvata printr-o operatie complexa facuta de un medic iesean

0
88

Operatie in premiera nationala la Sibiu. Viata unui barbat de 77 de ani, cu o boala grava a inimii a fost salvata in ultimul moment printr-o interventie minim invaziva facuta in premiera la noi in tara.

Cardiologul iesean Victor Costache alaturi de o echipa de medici bine pregatiti au reusit imposibilul pentru pacientul caruia nimeni nu-i mai dadea decat cateva ore de trait. 

In urma cu doua saptamani, barbatul in varsta de 77 de ani a fost diagnosticat cu anevrism de aorta toracica rupt. Medicii i-au dat doar cateva ore de trait, dar salvarea acestuia a venit de la un chirurg din Sibiu. Astel ca barbatul a fost dus acolo cu un elicopter. Medicul iesean Victor Costache urma sa ii faca o interventie chirurgicala in premiera nationala. 

Este vorba de o proteza foarte flexibila care are capacitea de a se adapta anatomiei particulare a acestei boli complexe de inima. 

Operatia a reusit, iar pacientul, care initial aflase ca va muri in scurt timp, a a parasit spitalul pe propriile picioare dupa doar cinci zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.