Primarul din Pogana si-a măritat fata… la scoala!

0
72

Nuntă de pomină în satul Tomești, comuna Pogana. Primarul Marcel Gîfu a fost socru mic in acest weekend, iar pentru asta a pus la cale o petrecere ca in filme. Numai ca, evenimentul de cinci stele s-a desfășurat într-un cort montat in curtea școlii din sat, unitatea de învățământ servind pe post de bucătărie celor angajați sa pregătească mâncarea si sa servească la mese.

A fost necesară chiar demontarea unei bucăți din gard, pentru a face loc cortului impresionant, zona fiind amenajată în detaliu pentru sutele de invitați. Nu a lipsit nici covorul rosu, iar sătenii nu s-au arătat deranjați de faptul că școala a devenit scena pentru petreceri. Dimpotrivă. Potrivit primarului Gîfu, exista o hotărâre de Consiliu Local care permite acest lucru in satele unde nu exista cămin cultural. "Am fost socru mic. A fost o nuntă mare si frumoasa. Nu consider că am exagerat cu nimic.

Exista o hotărâre de Consiliu Local si familiile care vor sa faca petreceri in incinta școlilor, o pot face daca nu este afectat procesul de învățământ. E o metoda de a păstra tradiția la sat, de a aduce o bucurie și celorlalți săteni. Asa e normal si frumos. Nu e obligatoriu ca toata lumea sa faca nunți la oras. Obiceiurile se conserva altfel la sat, iar noi asta incercam. E adevarat, a fost nevoie sa demontam o poarta sa încapă cortul, însă zilele acestea se va pune la loc. Holul școlii a ținut loc de bucătărie.

Totul e in perfecta ordine, nu s-au produs stricăciuni. Va pot spune ca acum două saptamani, în satul Mascurei, a mai avut loc o petrecere de acest gen, la fel, în cort. I-am ajutat pe oameni si a iesit perfect. Nu am gresit cu nimic. A fost ca o petrecere sătească!", a precizat primarul. Între timp, reprezentanții Prefecturii s-au autosesizat in acest caz si verifica legalitatea documentelor existente. "Primarul, Consiliul Local isi asuma raspunderea pentru ceea ce fac. Dacă au acționat fara respectarea legislației, urmează să stabilim. Cert e ca nu e un loc tocmai potrivit pentru o nuntă, dar noi ca instituție nu putem supraveghea astfel de evenimente, nu e treaba noastra", a spus prefectul Eduard Popica. Si sefii ISJ Vaslui au inceput propria ancheta in acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.