Primarul liberal de Barlad, acuza PSD de blocaj institutional – FOTO

0
72

Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, luni, 27 aprilie 2020, de la ora 10.00. a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal Bârlad, cu scopul de a propune consilierilor locali adoptarea unui singur proiect de hotărâre: convocarea viitoarelor ședințe de consiliu local să se facă prin sistem video-conferință, ori de câte ori situația o impune. Inițiativa nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a putea fi adoptată.

La ședință au fost prezenți 9 consilieri locali din partea PNL (Carmen Bularda, Elena Monu, Geanina Radu, Mihai Ardeleanu, Liviu Luca, Georgică Vulpe, Ionel Pasat, Costel Pascaru și Cezar Toporaș) și șase din partea PSD (Cristina Titon, Roxana Miron-Feraru, Catinca Popa, Constantin Gîlea, Georgică Motrea și Sorinel Răducanu). Din motive necunoscute au lipsit Bogdan Sârbu (consilier independent), Adrian Todireasa (PNL), Dorin Apostu (PSD), Andrei Huiban (PSD), Vasile Roșca (PSD) și Marin Bunea (PSD). Singurul proiect de pe ordinea de zi prevedea modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Local Bârlad, prin introducerea posibilității de desfășurare a ședințelor și în format video-conferință, în situații excepționale, cum este cea actuală și cum ar mai putea apărea și altele. Proiectul nu a fost adoptat, întrucât a primit doar 9 voturi „pentru” (din partea consilierilor PNL) și șase „împotrivă” (din partea consilierilor PSD). Din acest motiv, tot astăzi, la ora 12.00, a fost convocată o nouă ședință, de îndată, dar la care niciun consilier local din partea PSD nu a mai fost prezent.

„Voi explica ce înseamnă de fapt acest vot dat împotrivă de către consilierii PSD: suntem în fața unui blocaj instituțional. În baza ordonanțelor militare în vigoare, nu ne putem întâlni în plen și nici nu putem ține comisiile de specialitate! Noi trebuia să avem ședința ordinară din această lună pe data de 29 aprilie. Deci, se impunea măsura organizării ședințelor în sistem video-conferință. Dacă nu au votat, eu nu mai înțeleg această situație ca om, darămite ca primar! În clipe în care orașul are atât de multe probleme urgente de rezolvat, consilierii PSD fac doar jocuri politice și aruncă Bârladul într-o criză fără precedent. Nu este prima dată când procedează astfel, însă acum este cel mai evident caz de lipsă de interes, având în vedere situația de urgență în care se află țara”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.