vineri, 1 decembrie, 2023

Prinsi in flagrant in timp ce furau o teava metalica

Distribuie:

Publicat:

Politisitii din cadrul Sectorului de Frontiera Foltesti au retinut in noaptea de joi spre vineri patru cetateni romani care sustrageau o teava din cadrul Sistemului national de irigatii.

In cadrul unei misiuni de rutina efectuata de catre politistul de frontiera cu Sistemul Optronic care functioneaza pe principiul termoviziunii, a observat ca pe directia localitatii de frontiera Mastacani, patru persoane sapau pe un teren agricol in jurul orei 00:30.

Acesta a sesizat o echipa de interventie care s-a deplasat la fata locului si care, ulterior a retinut acele patru persoane pentru ca acestia nu aveau documentele de identitate asupra dumnealor. In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca sunt patru tineri cu varste cuprinse intre 22 si 32 de ani, toti cu domiciliul in comuna Mastacani, judetul Galati.

Din declaratiile celor patru persoane retinute cat si din cercetarile efectuate de autoritati a rezultat faptul ca acestia au distrus prin sapare si demontare din sistemul de irigatie apartinand Agentiei Nationale de imbunatatire Funciara (ANIF) filiala Galati, o teava metalica in lungime de 25 de metri si diametrul de 15 cm, pe care ulterior au transportat-o cu un atelaj hipo, cu intentia de a o comercializa la fier vechi.

Teava metalica in valoare de zece milioane lei vechi a fost predata societatii, iar pe numele celor patru persoane politistii de frontiera au intocmit lucrare penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere si furt calificat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img