Prognoza meteo pana pe 3 iunie: De cand se incalzeste vremea in Romania

0
88

Prognoza meteo pana pe 3 iunie. De cand se incalzeste vremea in Romania. Administratia Nationala de Meteorologie, ANM, a emis o noua prognoza meteo pentru urmatoarea perioada. potrivit acesteia, in urmatoarele trei saptamani, vremea se va incalzi, iar precipitatiile vor scadea cantitativ. 

Dupa mai multe zile cu ploi si chiar ninsori in mai multe regiuni din tara, in luna mai, multi dintre noi ne intrebam cand se incalzeste vremea in 2019.

Potrivit prognozei meteo, incepand de la jumatatea lunii mai, vremea se va incalzi in majoritaea regiunilor tarii, temeparturile atingand in unele zile chiar si 30 de grade, dar, cu toate astea, nu vom scapa de ploi pana spre inceputul lunii iunie. 

Prognoza meteo pentru saptamana 13.05.2019 – 20.05.2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi usor mai coborate decat cele specifice acestui interval in cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales in regiunile vestice si sud-vestice.

Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta saptamana vor fi excedentare la nivelul intregii tari, dar mai ales in regiunile extracarpatice si la munte.

Vremea in saptamana 20.05.2019 – 27.05.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta perioada, la nivelul intregii tari. Regimul pluviometric va fi in apropiat de cel normal pentru acest interval, in cea mai mare parte a teritoriului.

Vremea in saptamana 27.05.2019 – 03.06.2019

Valorile termice estimate pentru aceasta saptamana se vor situa in jurul celor specifice acestei perioade. Cantitatile de precipitatii vor fi in general apropiate de ceea ce ar trebui sa se inregistreze in mod normal in acest interval. 

Prognoza meteo pentru patru saptamani sunt realizate de catre ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata. Este estimata media saptamanala a abaterilor temperaturii aerului si a cantitatilor de precipitatii fata de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate pe un interval atat de indelungat. 

Vremea in Romania – Vara cu fenomene extreme

Anotimpul cald va fi tot mai lung si plin de fenomene extreme. Excesul de apa, insa, ar putea reface echilibrul de umiditate din sol, dupa ce in 2018 am avut patru luni de seceta.

2019 va fi un an al fenomenelor extreme dictate de o crestere a temperaturii medii anuale. Cu alte cuvinte, vremea se incalzeste, iar vara castiga mai multe luni.

Vremea in Romania – Toamna secetoasa

Potrivit estimarilor, toamna va fi una secetoasa, iar iarna va alterna intre zile cu viscol si ger si perioade cu temperaturi de primavara. Aerul rece polar va cobori tot mai des spre tara noastra si, cand va intalni aerul umed mediteranean, va aduce ninsori si viscol. Vremea va influenta radical si agricultura, precum si structura anotimpurilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.