Prognoza meteo pentru marti, 2 iulie: Romania se topeste! Temperaturi de pana la 37 de grade

0
51

ANM a facut anuntul: Romania se topeste! Potrivit specialistilor, marti termometrele vor inregistra temperaturi mexime de pana la 37 de grade Celsius, la umbra, in unele regiuni. Afla cum va fi vremea in Bucuresti pe 2 iulie.

Meteo marti, 2 iulie, vremea va fi caniculara si disconfortul termic accentuat in cea mai mare parte a tarii, indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, iar in zonele de campie si podis se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 35 – 37 de grade.

Potrivit ANM, in Bucuresti vremea va fi caniculara in orele amiezii, cand disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 36…37 de grade, iar cea minima va fi de 19…21 de grade.

Vezi si: Temperaturi extreme la inceput de iulie, in judetul Iasi

Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) mentioneaza faptul ca instabilitatea atmosferica se va accentua incepand din dupa-amiaza zilei de marti, 02 iulie, la inceput in regiunile nordice, iar apoi (miercuri 3 iulie si joi 4 iulie) si in restul teritoriului, iar vremea se va racori.

Vremea 1 – 7 iulie 2019: in aceasta perioada temperatura medie a aerului va avea valori putin peste cele normale pentru aceasta perioada, la nivelul intregii tari. Prognoza meteo anunta cantitatile de precipitatii vor fi in general apropiate de cele normale pentru aceasta saptamana, posibil usor deficitare in regiunile montane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.