Prognoza meteo pentru miercuri, 27 iunie: Cod galben si portocaliu de ploi abundente, vant si grindina in Romania. Care sunt judetele afectate

0
51

Prognoza meteo pentru miercuri, 27 iunie, anunta o vreme extrem de instabila. Meteorologii au emis un cod galben si un cod portocaliu de vant, grindina si ploi abundente in Romania. 

Miercuri, vremea va fi instabila in cea mai mare parte a tarii, pe spatii relativ extinse urmand sa se semnaleze averse de ploaie insotite de descarcari electrice. Cantitati de apa ceva mai insemnate (pana la 15-25 de mm), potrivit prognozei Vremea.ro, se vor inregistra izolat in Moldova si in zonele montane. Vantul va sufla moderat in sud-est si slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi incadrate in general intre 23 si 28 de grade la nivelul intregii tari, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate in estul Luncii Dunarii. 

ANM, 27 iunie, Cod GALBEN
Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 03 – 27 iunie ora 23;
Fenomene vizate: cantitati de apa insemnate si manifestari de instabilitate atmosferica

Incepand din a doua parte a noptii de marti spre miercuri (26/27 iunie) aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului si va cuprinde majoritatea regiunilor, iar in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul si estul Transilvaniei cantitatile de apa vor depasi 20-30 l/mp si izolat 40-50 l/mp.

Indeosebi in estul si sud-estul tarii vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina.

ANM, 27 iunie, COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 09 – 27 iunie ora 23;
Fenomene vizate: ploi abundente;

In judetele Prahova, Buzau, Vrancea, Covasna si in zona de deal si de munte a judetelor Dambovita, Arges, Valcea, Bacau si Brasov va ploua abundent si se vor acumula cantitati de apa de 40-50 l/mp si pe arii restranse 60-70 l/mp.

Nota: Va continua sa ploua in majoritatea regiunilor pana sambata (30 iunie), temporar insemnat cantitativ, indeosebi in regiunile extracarpatice si la munte.

Vremea din 27 iunie la Bucuresti
In Captala sunt anuntate furtuni cu fulgere. Temperaturile maxime ating 22°C. Va ploua intens atat pe parcursul zilei, cat si pe parcursul noptii. Vantul va sufla din NE cu o viteza intre 15 si 30 km/h, cantitatea de apa este foarte mare, de 24 l/m², existand din nou riscul de inundatii. Temperaturile minime pe timpul noptii ating 18°C. 

Prognoza meteo pentru 27 iunie la munte
Si la munte va ploua, temperaturile vor scadea drastic pana la 18°C. Cantitatea de precipitatii va fi de 18 l/m², iar temperaturile minime  de 14°C. Vantul va sufla moderat, iar ploile vor continua pana sambata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.