Protezarea articulara: medicul ortoped spune cand si cui se adreseaza

0
47

Doctorul Vlad Predescu, chirurg ortoped, ne spune când și cui se adresează protezarea articulară, dar și care sunt cel mai des întâlnite afecțiuni.

 

Protezarea articulară a șoldului sau a genunchiului este una dintre cele mai frecvente intervenții chirurgicale complexe realizate în ortopedie, care, atunci când a fost descoperită, a fost numită intervenția secolului. Aceasta devine necesară atunci când pacientul suferă de artroză avansată care a fost tratată prin metode conservatoare și care au eșuat. Practic, acesta este momentul în care un pacient decide să se opereze, bineînțeles la recomandarea unui specialist,  dorind să scape de durerea cronică și să–și îmbunătățească mobilitatea articulară.

Doctorul Vlad Predescu, unul dintre cei mai apreciați chirurgi ortopezi din țara noastră, supraspecializat în protezarea articulară a șoldului și a genunchiului ne răspunde la cele mai mari curiozități despre protezarea articulară.

Protezarea articulară: intervenții

În esență, cele mai frecvente intervenții de protezare articulară au loc la nivelul genunchiului și la nivelul șoldului, acestea fiind, în cele mai multe situații, provocate de artroză. În Statele Unite se apreciază că, după anul 2030, una din trei persoane cu vârsta peste 70 ani va avea nevoie de protezarea articulară: a șoldului sau a genunchiului. 

continuarea pe csid.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.