Consumate crude, in cure de doua-trei saptamani, aceste fructe reprezinta o sursa naturala de vitamine si minerale, contribuind la eliminarea toxinelor, purificarea ficatului si cresterea rezistentei organismului.
Prunele sunt bogate in provitamina A, dar si in vitamina C. Ele contin apa (80%), zaharuri, acizi organici, protide, mucilagii, celuloza, vitamine (A, B1, B2, C), sodiu, potasiu, calciu, fier si mangan. Potasiul din prune contribuie la normalizarea activitatii celulelor sistemului nervos, scrie ziarulring.ro.
De asemenea, aceste fructe scad febra, combat constipatia, ajuta la eliminarea toxinelor si decongestioneaza ficatul. Ideale in curele de slabire Aceste fructe se consuma cu jumatate de ora inainte de mesele principale. Cine mananca dimineata opt prune isi regleaza tranzitul intestinal.
In obezitate, hipertensiune si reumatism se pot face cure de trei zile doar cu prune. Aceste fructe ajuta si la tratarea intoxicatiilor alimentare, colicilor biliare si a hemoroizilor. De asemenea, este de mentionat faptul ca sunt slabe caloric, fiind ideale in curele de slabire.