Daca hainele din China sunt impregnate cu formaldehida si tot soiul de alte chimicale ca sa nu-si piarda culoarea nici dupa sute de spalari, de ce n-ar fi si usturoiul „beneficiarul” unor tratamente care-l fac un depozit de toxine, nu?
Ca si producatorii de medicamente au target-uri si doar n-o sa stea cu leacurile pe stoc, este?
Nelipsit de pe rafturile supermarketurilor, usturoiul chinezescincepe sa acapareze si pietele, iar ritmul in care o face nu miroase deloc bine.
Deloc pretentios, usturoiul poate fi cultivat inclusiv in ghiveci, pe balcon, insa asigurati-va ca bulbii provin de la cultivatori autorizati ori de la tarani care inca mai cred ca agricultura nu inseamna doar recolte supradimensionate cu rezistenta crescuta la daunatori.
Nelipsit din bucataria oricarei gospodine, usturoiul devine un aliat pretios in sezonul rece, mai ales ca este considerat un antibiotic natural de nadejde. Insa cat de natural poate fi usturoiul chinezesc care are un miros ce aduce mai degraba a mucegai decat a usturoi?
Usturoiul importat din China nu este nici pe departe un aliment sanatos, scrie spiegel.de.
E valabil si pentru alte alimente, cum ar fi orezul facut din plastic, formulele de lapte cu chimicale toxice si mancarea de animale care va poate imbolnavi patrupedul.
Taramul relelor China este, se pare, taramul tuturor relelor, iar asta se intampla din cauza ca fermierii stropesc recoltele cu substante interzise in alte tari.
De asemenea, pamantul in care cresc acestea contine metale grele precum arsenic si cadmiu.
Asadar, nu e de mirare ca gustul usturoiului chinezesc imprumuta din „calitatile” solului in care creste.
Dupa recoltare, usturoiul este dat prin clor (da, ati citit bine, clor). Chinezii se pare ca au o obsesie pentru albirea alimentelor (in special usturoiul, faina, zaharul, sarea si orezul) cu dioxid de clor sau peroxid de benzoil, pentru a le face mai „atractive” si mai „sanatoase” in ochii consumatorilor.
Hormoni care stopeaza procesul de incoltire Pentru ca usturoiul sa nu incolteasca si pentru a tine la distanta insectele, mai ales ca va fi depozitat pe perioade lungi, sunt folositi inhibitori de crestere care au la baza hormoni sau diverse substante chimice.
Apoi, usturoiul este adus in magazinele din toata lumea, proces care poate dura pana la o luna, din cauza transportului cu vaporul din China.
‘Fiindca producatorii stiu ca regulile de trecere a vamii sunt destul de stricte in privinta continutului de chimicale, chinezii elimina cu orice pret radacinile usturoiului, pentru a indeparta orice urma de pamant infestat.
Lipsa „mustatilor” usturoiului tradeaza toxicitatea Asadar, data viitoare cand cumperi usturoi din magazine, verifica daca usturoiul are acele „mustati” si tine minte ca lipsa lor indica un continut ridicat de substante toxice.
Desigur, si toxinele din usturoi pot fi depistate cu o simpla analiza de rutina, daca exista … vointa.
Insa nimeni nu pare sa fie interesat momentan sa faca un pas in fata legat de problema privind toxicitatea usturoiului chinezesc.
Derspiegel.de scrie ca peste 80% din cantitatea de usturoi care se gaseste in toate magazinele din lume provine din China.