Lipsa de energie şi senzaţia de slăbiciune au un leac la îndemână: pulberea de orz verde. Intervine atunci când ai nevoie de o revigorare, susţine buna funcţionare a sistemului imunitar, îţi aduce o serie de vitamine şi minerale esenţiale şi detoxifică.
Un supraaliment benefic pentru sănătate, pulberea de orz verde se obţine prin măcinarea orzului recoltat la începutul primăverii şi se poate lua sub formă de comprimate ori ca atare. Îţi conferă un plus de vitamine din complexul B (B1, B2, B6, B12), E, C şi minerale, îndeosebi calciu, fier, magneziu, zinc. Orzul este şi o sursă bună de acizi graşi esenţiali, antioxidanţi, aminoacizi şi polizaharide, iar, dintre antioxidanţi, cel numit SOD sau superoxid dismutază este o enzimă cu o capacitate antioxidantă puternică. Datorită acestuia, prin consumarea de pulbere de orz poţi împiedica formarea celulelor canceroase. Totodată, acest superaliment are efect de revitalizare fizică şi psihică, încetineşte procesele de îmbătrânire celulară şi echilibrează nivelul pH-ului, prin alcalinizarea organismului.
Este utilă în curele de detoxificare
Adăugată în supe, salate sau în amestec cu iaurt, pulberea de orz are capacitatea de a susţine procesul de detoxificare. Se poate lua şi ca atare, cu puţină apă sau ceai, cu condiţia ca lichidul cu care se combină să nu fie fierbinte, ci numai călduţ, altfel orzul îşi pierde proprietăţile. De obicei, se recomandă dizolvarea unei linguriţe de pulbere de orz verde în aproximativ 200 ml de apă plată, ceai ori suc de fructe. Amestecul trebuie băut în 2-3 reprize, înainte de masă, de preferat în prima parte a zilei. Beneficiile constau nu doar în detoxificarea organismului, ci şi în încetinirea proceselor de degradare a celulelor, protejarea corpului împotriva efectelor radicalilor liberi şi reglarea poftei de mâncare.