Cacaua este, astăzi, renumită pentru rolul său în producția de ciocolată. Cu toate acestea, cercetările moderne au arătat că, într-adevăr, conține compuși importanți care îți pot aduce multiple beneficii pentru sănătate.
Despre cacao
Se crede că pudra de cacao a fost folosită pentru prima dată de civilizația Maya din America Centrală. A fost introdus în Europa de cuceritorii spanioli în secolul al XVI-lea și a devenit rapid popular ca medicament care promovează sănătatea.
Pudra de cacao se obține prin zdrobirea boabelor de cacao și îndepărtarea grăsimii sau a untului de cacao.
Iată 10 beneficii pe care le are cacaua!
Beneficii cacao
1. Bogată în polifenoli
Polifenolii sunt antioxidanți care se găsesc în mod natural în alimente precum fructele, legumele, ceaiul, ciocolata și vinul, scrie doc.ro.
Polifenolii au fost legați de numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea inflamației, un flux sangvin mai bun, scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea nivelului de colesterol și zahăr din sânge, conform unui studiu1.
Cacaua este una dintre cele mai bogate surse de polifenoli. Este deosebit de abundentă în flavonoli, care au efecte antioxidante și antiinflamatorii puternice.
Cu toate acestea, prelucrarea și încălzirea pudrei de cacao poate face ca aceasta să-și piardă proprietățile sale benefice. De asemenea, este adesea tratată cu substanțe pentru a-i reduce gustul amar, ceea ce duce la o scădere cu 60% a conținutului de flavonol.
Deci, în timp ce cacaua este o sursă excelentă de polifenoli, nu toate produsele care conțin cacao vor oferi aceleași beneficii. Procesarea boabelor de cacao în ciocolată sau în alte produse poate reduce substanțial conținutul de polifenoli.