Putin rămâne periculos, ca un urs rănit (Analiza)

0
60

După eșecurile armatei ruse în fața contraofensivei ucrainene din zona Harkov și Herson, începe o fază nouă periculoasă a războiului întrucât „mai degrabă decât să accepte înfrângerea, Putin ar putea încerca să escaladeze conflictul, chiar dacă opțiunile președintelui rus par a fi puține și indezirabile“, scrie Financial Times.

„Putin nu își poate permite o înfrângere. El ar putea, de exemplu, să distrugă liniile electrice, conductele de gaz și centralele electrice una după alta și să-i lase pe ucraineni în frig, astfel încât aceștia să fugă în Europa de Vest în mijlocul crizei energetice care se profilează. Pentru Putin, escaladarea înseamnă un pariu de totul sau nimic“.

Intențiile lui Putin sunt la fel de opace ca și până acum – totuși, următoarele sale acțiuni ar putea depinde în mare măsură de informațiile pe care le primește de la comandanți și de la servicii, și de acuratețea lor.

Apoi, cel puțin două aspecte sunt certe: președintele rus recunoaște rar că a făcut o greșeală și nu obișnuiește să se răzgândească.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.