Radacina care intareste imunitatea, imbunatateste circulatia si alunga oboseala

0
64

Te confrunti cu stari de oboseala si lipsa de energie? Esti constant sensibil la raceala si gripa? Inspira-te din medicina asiatica si apeleaza la radacina de ginseng rosu, care, pe buna dreptate, este denumit "radacina vietii". Radacina de ginseng contine saponine – ingrediente active care si-au dovedit beneficiile pentru sanatatea fizica si mentala. Totusi, concentratia de saponine depinde de zona in care este cultivat ginsengul. Ginsengul se cultiva cu succes in doar cateva locuri de pe planeta. Cel mai bine se dezvolta in Coreea. Ginsengul coreean garanteaza cea mai buna calitate.

Administratia Coreeana pentru Alimente si Medicamente a inregistrat urmatoarele efecte verificabile ale ginsengului: – cresterea imunitatii; – o rezistenta crescuta la boli virale si infectioase; – imbunatatirea circulatiei sangvine; – combaterea oboselii; – o mai buna activitate cerebrala si cresterea memoriei; – efecte in ceea ce priveste potenta: imbunatatirea activitatii sexuale.

Administrarea Ginsengului pe termen lung aduce beneficii clare pentru sistemul nervos central, ficat, stomac, plamani, sistemul circulator si psihic: – ajuta la mentinerea nivelului normal al colesterolului; – atenueaza nivelurile crescute ale zaharului din sange; – asigura stabilitatea mentala si psihica; – imbunatateste rezistenta la stres ; – confera energie si reduce starile de apatie si oboseala.

Locul de origine si alti 3 factori determina calitatea ginsengului: Tara de origine a ginsengului afecteaza direct numarul tipurilor de saponine din radacina plantei. Ginsengul rosu coreean are un numar semnificativ mai mare de tipuri de saponine decat radacinile de ginseng din alte regiuni ale lumii. Durata de crestere: Radacina de ginseng dezvoltata in mai putin de 6 ani are o putere redusa a efectelor. Asadar extractul din acest tip de ginseng nu aduce la fel de multe beneficii ca in cazul unui ginseng trecut de 6 ani. Metoda de procesare: Uscarea produce ginsengul alb, in timp ce procesarea termica produce ginsengul de o calitate superioara – ginsengul rosu, iar fermentarea produce extractul de ginseng de cea mai buna calitate – cu ingrediente active usor de asimilat. Continutul de saponine: Saponinele sunt cele mai valoroase substante ale ginsengului. Pentru extractele de ginseng, continutul de saponine este exprimat in mg/g, iar extractele cu valori de peste 60 mg/g sunt considerate de calitate premium.