Rasturnare de situatie in cazul audierii bunicii fostei sefe AEP, Ana Maria Patru. Avocatul care a insotit-o pe femeia de 90 de ani la sediul DNA a depus o cerere prin care cere audierea in calitate de martor a procurorului care instrumenteaza cazul, dar si a fostului procuror Mircea Negulescu, potrivit News.ro.
Avocatul Veronel Radulescu a declarat ca doreste audierea ca martori a sefului DNA Ploiesti, Lucian Onea, care instrumenteaza noul dosar de coruptie al acesteia, dar si a fostului procuror Mircea Negulescu. Potrivit acestuia, cei doi ar trebui audiati in legatura cu acuzatiile de inducere in eroare a organelor judiciare, caz in care Lucian Onea ar trebui sa depuna o cerere de abtinere si sa nu mai fie procurorul de caz. Totodata, acesta a anuntat ca bunica Anei Maria Patru nu a dat nicio declaratie in fata procurorilor, prevalandu-se de dreptul la tacere, insa procurorii i-au adus la cunostinta faptul ca au pus sechestru pe un teren de o mie de petri patrati aflat in proprietatea sa. Avocatul sustine ca nu stie despre ce teren este vorba, intrucat nu i-au fost prezentate documente, insa surse judiciare au afirmat pentru News.ro ca este vorba despre un teren din Voluntari pe care Ana Maria Patru l-ar fi cumparat pe numele bunicii cu o parte din cei 600.000 de euro pe care i-ar fi primit de la Irina Socol.
Si mama Anei Maria Patru a fost citata, miercuri, la sediul DNA Ploiesti, in acelasi dosar, dar nici ea nu a facut declaratii in fata procurorilor. Acestia au informat-o ca au dispus masura sechestrului asigurator pe un apartament al acesteia. Bunica fostei sefe a Autoritatii Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Patru, in varsta de 87 de ani, a venit, miercuri, la sediul DNA Ploiesti unde a fost citata ca martor in cel mai nou dosar de coruptie in care este implicata nepoata sa. Ea a fost adusa de la patru sute de kilometri, iar avocatii au solicitat prezenta unei ambulante in zona. Femeia a declarat ca DNA i-a ”nenorocit copilul”.
Fostul presedinte al AEP Ana Maria Patru a fost trimisa in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti in decembrie 2016, pentru trei infractiuni de trafic de influenta si doua infractiuni de spalare a banilor, dosarul fiind trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti. Potrivit procurorilor DNA, in perioada aprilie – iunie 2008, Patru, in calitate de vicepresedinte al Autoritatii Electorale Permanente – functie cu rang de secretar de stat – a pretins, iar in anul 2009 a si primit de la reprezentantii unei societati comerciale suma de 210.000 euro reprezentand contravaloarea unui anumit imobil situat in municipiul Bucuresti. In schimb, aceasta a promis ca va sustine derularea in bune conditii a unui contract incheiat de acea societate cu AEP, precum si ca va sustine societatea sa obtina si sa deruleze contracte viitoare, fapt care s-a si realizat. Ana Maria Patru a fost retinuta in 15 noiembrie 2016, in urma unor perchezitii la domiciliul ei, dar si la sediul AEP. A doua zi, Patru a fost arestata preventiv pentru trafic de influenta, iar in 24 decembrie a fost plasata in arest la domiciliu, apoi sub control judiciar. Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, la inceputul acestei luni, ca Patru sa ramana sub control judiciar, dar sa poata parasi tara.