In timp ce consilierii judeteni se ametesca in hartii si promisiuni electorale, la Vaslui cetatenii se confrunta cu reale probleme ale caror solutii intarzie sa apara de douazeci si ceva de ani incoace.
Ploile cazute in ultimele zile au creat deja probleme pe mai multe drumuri judetene, fapt care impiedica ambulantele sa raspunda in timp util solicitarilor iar drumul catre pacienti ajunge sa fie o adevarat aventura.
Serviciul Judetean de Ambulanta Vaslui a fost solicitat sa constate decesului unui barbat din localitatea Crang iar acestia au trebuit sa mearga cu caruta pentru a putea ajunge la barbat.
„In acest caz a fost vorba despre constatarea unui deces survenit la un barbat care se simtea rau de cateva zile si care sunat fiind de rude, nu a raspuns la telefon, el fiind gasit mort la o ferma la care lucra. Accesul echipajului medical solicitat sa constate decesul nu a putut fi facut cu sarlavrea, membrii echipajului ajungand la fata locului dupa jumatate de ora, cu caruta. Din pacate, cu astfel de situatii ne confruntam permanent”, a declarat managerul SAJ Vaslui.
Tot acesta spune ca zona de sud-est a judetului este jalnica la capitolul drumuri si ca, in cazurile in care sunt urgente medicale cu pacienti in stop-cardiorespirator, situatia este cu atat mai grava.
Nu doar la Crang situatia este de asa natura ci si la Avramesti daca ne reamintim cand un cortegiu funerar si-a croit cu greu drum catre cimitir, unde localnicii pazeau mortul ca ” pe butelie” ca nu cumva sa cada din caruta.
Si la Voinesti localnicii parcurg o adevarata aventura sa ajunga pana la cimitir iar daca a plouat sau a nins, nici ambulantele nu pot ajunge la pacienti.
In replica, reprezentantii Consiliului Judetean Vaslui afirma : „Sunt drumuri care sunt circulate toamna la culesul recoltei ori primavara. Atat! Daca acel drum trece prin camp pe o lungime de 20 de kilometri este nejustificata si costisitoare investitia. Fondurile sunt insuficiente si din aceasta cauza acordam atentie in principal acelor artere care fac legatura intre doua drumuri judetene si care sunt intens circulate. Imediat ce vremea va permite vom trece la reabilitarea infrastructurii. Drmurile din asfalt sau cele din piatra vor beneficia de lucrari. Unele s-au deteriorat in sezonul rece. Piatra a fost imprastiata in santuri, au aparut si gropi.”
Pietruirea unui kilometru de drum costa 50.000 de lei dar pentru cativa localnici, CJ Vaslui vede nejustificata si costisitoare investitia. Cum o fi cu acoperisul Centrului Eparhial?!