Razie la transportatori

Publicat:

In intervalul 20-25 martie, circa 1.000 de politisti de la Ordine publica, Rutiera si Investigarea fraudelor au efectuat in noua judete din regiunea Moldovei pentru verificarea transporturilor publice de marfuri si persoane, precum si pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. Acestia au fost sprijiniti de 50 de lucratori ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transport Rutier.

La nivel de judetul Vaslui, organele de control au aplicat 156 de amenzi, cele mai multe ca urmare a incalcarii normelor privind circulatia pe drumurile publice.

„151 dintre cele 156 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate pentru incalcarea normelor OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice. Dintre aceste 151 de amenzi, 64 au fost aplicate ca urmare a faptului ca transportatorii au fost depistati circuland cu viteza regulamentara, cinci ca urmare a neacordarii de prioritate, iar celelalte 82 au fost pentru alte abateri”, ne-a spus subcomisar Mihaela Straub, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui.
Potrivit acesteia, patru sanctiuni contraventionale au fost aplicate in baza prevederilor Legii 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, iar una in baza prevederilor HG 69/2012, privind transportul de marfuri si persoane.

Actiunea a fost coordonata de Politia Romana si s-a desfasurat pe raza judetelor Vaslui, Bacau, Braila, Galati, Botosani, Iasi, Suceava,Neamt, si Vrancea. Per total, au fost constatate 25 de infractiuni, dintre care 12 la regimul circulatiei, si au fost aplicate peste 3.000 de amenzi contraventionale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img