Refolosesti sticlele de plastic? Iata de ce te-ai putea imbolnavi!

0
54

Reutilizarea sticlelor de plastic este ceva ce ar trebui evitat cu siguranta. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa nu refolosesti sticlele de plastic! Motivele pentru care este periculos sa refolosesti sticlele de plastic

1. Reutilizarea sticlelor de plastic le face sa se descompuna. Se formeaza mici zgarieturi pe sticlele de plastic, cu cat se folosesc mai mult. Indiferent daca se afla in masina, in geanta sau in casa, sticla se poate zgaria. Iar acest lucru devine un loc uimitor si perfect pentru stabilirea bacteriilor, pe care nu le poti vedea cu ochiul liber, dar pe care corpul tau le primeste si are de suferit. 

2. Este greu sa speli interiorul unei sticle de plastic. Umiditatea care exista in interiorul sticlei, impreuna cu temperatura ridicata, transforma sticla intr-un mediu excelent pentru bacterii. Iar tu vei ajunge sa bei de fapt bacteriile ramase in sticla, punandu-ti sanatatea in pericol. Ai putea fi otravit de aceste bacterii, aparand simptome precum varsaturi, greata si diaree. Nu poti pune sticlele nici in masina de spalat vase, deoarece ar fi provocata o descompunere chimica.

3. Plasticul are substante chimice nocive pentru hormonii tai. Plasticul poate schimba de fapt calitatea apei. Nu poti sa speli sticla de plastic. Acest lucru nu te va proteja impotriva bacteriilor si a substantelor chimice, noteaza eva.ro.

4. Daca bei din aceeasi sticla in mod repetat, aceasta poate creste riscul contactarii mai multor tipuri diferite de virusuri. Hepatita A este cunoscuta ca fiind contactata din bautul din aceeasi sticla de plastic in mod repetat. Desi poate fi convenabil sa utilizezi aceeasi sticla de plastic mereu, pentru tine si pentru mediul inconjurator, din pacate nu este o optiune sigura. Exista numeroase alternative pe care le poti incerca. Sticlele de apa din sticla sau metal sunt mult mai sigure. Impiedica aparitia toxinelor care exista in plastic. In plus, le poti reumple si spala in mod corespunzator. Nu vei mai fi supus riscului de ingerare a bacteriilor daunatoare care sunt transportate de sticlele de plastic. (A.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.