Reguli noi pentru românii care iau persoane în gazdă sau nu mai locuiesc la adresa de reşedinţă. Ce trebuie să faci ca să nu fii sancționat

0
62

Românii vor avea parte de schimbări legislative în ceea ce privește Evidența Populației. Guvernul ar putea să adopte o nouă lege, care dacă nu va fi încălcată, îi va pune pe români în situația de a fi sacționați. Iată care sunt schimbările propuse.

Guvernul pregătește noi reguli pentru românii care iau persoane în gazdă sau nu mai locuiesc la adresa de reședință. Aceștia vor trebui să facă câteva lucruri, iar în caz contrar, ar putea să fie sancționați. Iată care sunt schimbările la care ar putea să fie supuși românii.

Reguli noi pentru românii care nu mai locuiesc la adresa de reședință

Parlamentarii au inițiat un proiect de lege, prin care să le împună românilor anumite reguli, în ceea ce privește locul în care se află. Așadar, oamenii vor trebui să anunțe dacă se deplasează pe durate mai mari de timp, iar în caz contrar, vor fi sancționați.

Mai exact, românii care nu mai locuiesc la adresa de reședință vor avea obligația să anunțe acest lucru la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor. Pentru acest lucru, vor avea la dispoziție un termen de 15 zile. După această perioadă, oamenii riscă să primească sancțiuni din această cauză.

În cazul în care oamenii nu vor raporta deplasarea lor după 15 zile, parlamentarii au propus aplicarea unei amenzi care este curprinsă între 75 lei, și poate să ajungă până la 150 lei.

Mai mult, dacă românii nu mai locuiesc la adresa pe care o au în actul de identitate, vor avea obligația să solicite la serviciul public comunitar schimbarea domiciliului, sau să adauge această mențiune în ceea ce privește stabilirea reședinței, iar astfel să se înscrie în cartea de imobil.

Românii vor avea noi reguli dacă vor lua persoane în gazdă

Dincolo de persoanele care își schimbă domiciliul, cei care vor fi și ei supuși unor noi reguli, românii care vor lua persoane în gazdă. Astfel, persoanele care au în gazdă chiriași care nu au în actul de identitate adresa de reședință propriu-zisă, vor avea obligația, după termenele stabilite, să anunțe Poliția sau Serviciul public comunitar de evidență a persoanelor, din locul de unde este imobilul.

De la această regulă fac excepție persoanele care locuiesc în acest fel în interes de serviciu, sau persoanele care călătoresc și s-au cazat în scop turistic.