Remedii naturiste pentru bronsita care vindeca tusea si respiratia grea

0
53

Bronşita este o infecţie respiratorie cauzată de virusuri, bacterii, dar şi de factori iritanţi, precum fumatul sau poluarea.

Principalele simptome ale bronşitei sunt tusea cu expectoraţie, senzaţia de apăsare pe piept, nasul înfundat şi respiraţia dificilă, dar, în funcţie de cauze, pot apărea şi alte manifestări, cum ar fi febra sau frisoanele, durerile musculare ori oboseala nejustificată.

De cele mai multe ori, simptomele bronşitei de origine virală trec de la sine în decursul a 1-2 săptămâni, cu ajutorul unor remedii pe care toţi le avem la îndemână în casă.

Alteori însă, bronşita se poate croniciza, mai ales în cazul fumătorilor şi al persoanelor care prezintă infecţii bacteriene, fiind necesar tratament de specialitate. În caz contrar, pot apărea complicaţii, unele chiar severe, cum ar fi pneumonia.

De aceea este important să se acorde atenţie simptomelor şi să se acţioneze prompt, încă de la primele semne de boală, iar dacă starea de sănătate nu se îmbunătăţeşte sau, din contră, se agravează, să mergem la medic pentru o opinie avizată.

Astăzi vom vorbi însă despre remediile naturiste la care putem apela pentru ameliorarea simptomelor bronşitei acute, care pot înlocui sau însoţi tratamentul convenţional cu aspirină, ibuprofen, acetaminofen şi siropuri de tuse.

Reţineţi că antibioticele sunt necesare doar în cazul bronşitei cauzate de o infecţie bacteriană, deci nu luaţi la întâmplare astfel de medicamente!

Iată care sunt remediile naturiste ce pot ajuta la ameliorarea simptomelor bronşitei!

Supa caldă de pui

Este un excelent remediu împotriva virozelor şi bronşitei. Supa de pui are un gust grozav, dar în acelaşi timp reduce inflamaţia la nivelul căilor respiratorii şi uşurează respiraţia.

Un alt truc este să adăugaţi în supă puţin ardei iute, care ajută la desfundarea nasului şi fluidizează secreţiile bronşice, favorizând astfel eliminarea lor.

Alte ingrediente iuţi de luat în calcul sunt muştarul, hreanul şi wasabi.

Ceai de ghimbir cu miere

Ghimbirul are proprietăţi antiinflamatorii, fiind astfel benefic în cazul persoanelor care se confruntă cu infecţii ale tractului respirator superior, inclusiv bronşita.

Acesta poate fi consumat crud (în salate, răzuit), sub formă de pudră sau ceai ori suplimente (dar este de preferat varianta proaspătă).

Deşi consumul de ceai de ghimbir este sigur, suplimentele nu sunt indicate gravidelor şi femeilor care alăptează, persoanelor diabetice, hipertensive sau cu afecţiuni hematologice.

Pentru un plus de gust, dar şi pentru un ajutor de nădejde în lupta cu bronşita, puteţi adăuga o linguriţă de miere în ceaiul de ghimbir. Mierea are efecte antivirale şi antibacteriene, ameliorând semnificativ tusea persistentă.

Atenţie – mierea nu trebuie dată copiilor cu vârste sub un an!

Sursa: csid.ro