Remediu pentru tusea fumatorului

0
77

Tusea fumatorului sau tusea seaca e extrem de sacaitoare atat pentru tine, cat si pentru apropiatii tai. Vrei sa scapi de ea, dar nu stii cum? iti oferim reteta perfecta: Berea este un adevarat medicament atunci cand este consumata cu moderatie, mai ales datorita continutului sau bogat de vitamine, minerale si antioxidanti. Daca te confrunti cu tusea fumatorului sau ai fost racit si totusi ai ramas cu o tuse seaca care nu iti da pace mai ales noaptea, afla cum se prepara siropul de bere si cat de benefic este pentru sanatatea ta din acest articol.

Doar cu doua ingrediente, usor de procurat, iti poti prepara chiar la tine acasa un sirop extrem de eficient. Cum se prepara: Pentru a-l prepara ai nevoie de 150 de grame de zahar si o jumatate de litru de bere. incepe prin a topi zaharul intr-o tigaie, pana cand acesta capata o culoare maronie. Ia tigaia de pe foc, adauga berea si apoi pune la fiert pentru maxim 20 de minute. Dupa cele 20 de minute, stinge focul si pune siropul astfel obtinut intr-o sticla de sticla si lasa-l fara dop pana se raceste. Copiii au voie la o lingurita din acest sirop pe parcursul unei zile iar adultii o lingura mare. 

Indiferent de stadiul in care este descoperita, aceasta boala pulmonara nu poate fi vindecata. Capacitatea respiratorie nu poate fi refacuta cu tratamente, dar, cel putin, poate fi incetinita pierderea ei. Acest lucru se face printr-un tratament de lunga durata cu medicamente bronhodilatatoare, corticosteroizi sau oxigenoterapie, dupa caz. Pentru ca multi dintre bolnavi nu-si iau tratamentul in mod regulat (56% din acestia, potrivit unor statistici), exacerbarile sunt foarte frecvente si necesita spitalizare. Pe langa tratament, o conditie esentiala in oprirea evolutiei bolii este incetarea fumatului.

Din pacate, foarte multe persoane, deseori chiar si medici, confunda BPOC-ul cu astmul. Crizele de sufocare, greutatea in piept, tusea si respiratia suieratoare pe care bolnavii cu BPOC le au sunt similare celor care apar in astmul bronsic. Exista insa deosebiri in ceea ce priveste mecanismul de aparitie a acestor simptome in cele doua boli. Astmul este consecinta spasmelor muschilor care inconjoara caile respiratorii, acestea ducand la ingustarea fluxului de aer. Bronhospasmul care apare in astm este reversibil cu ajutorul medicamentelor bronhodilatatoare. BPOC-ul distruge insa ireversibil caile respiratorii.