Remediul care echilibreaza glicemia si scade colesterolul

0
43

Mitul conform caruia mamaliga ingrasa a fost spulberat definitiv de nutritionistii care au explicat ca acest aliment are si de patru ori mai putine calorii decat painea.

Mamaliga este un remediu ideal pentru mai multe afectiuni si ajuta organismul, in special pe cel al femeilor.

Potrivit cercetatorilor, consumarea unei portii de mamaliga in fiecare zi scade cu 60% riscul de boli psihice cauzate de tulburari tiroidiene.

Mamaliga echilibreaza glicemia, scade nivelul colesterolului, reduce riscul de ateroscleroza si creste chiar si fertilitatea la femei.

Un studiu antropologic purtat in regiunea Rucar-Bran, unde mamaliga este aproape nelipsita de pe masa romanilor, arata ca 9% dintre femeile de peste 65 de ani din aceasta zona au demonstrat la teste o activitate ovariana foarte intensa, manifestata inclusiv prin prelungirea vietii sexuale dupa aceasta varsta.

Desi multa lume crede ca mamaliga ingrasa, lucrurile stau cu totul altfel in realitate: mamaliga moale are de patru ori mai putine calorii decat painea, iar mamaliga vartoasa, de doua ori mai putin.

Mamaliga sprijina secretia si eliminarea bilei, avand totodata si actiune antiinflamatoare asupra colecistului, actionand chiar ca un remediu in dischinezia biliara, in dispepsie si in colecistita, potrivit publicatiei clickpentrufemei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.