RETETA ZILEI:Cotlet de porc cu morcovi

0
129

Ingrediente:

6 felii de cotlet
3 morcovi
3 cartofi
1 lingurita mustar
1 lingura sos de soia
1 lingurita zahar
1/4 lingurita piper negru macinat
1/2 lingurita sare
ulei

Pentru sos:
150ml smantana
1 galbenus
50g branza mai tare

Mod de preparare:

Carnea o spalam, o stergem cu un servet de hartie si o condimentam cu sare. Amestecam sosul de soia cu mustarul, piperul si o lingura de ulei apoi turnam peste feliile de carne. Cartofii ii curatam si ii taiem cuburi mai mari apoi ii condimentam cu sare. Morcovii ii curatam si ii taiem felii mai grosute apoi adaugam zaharul si amestecam.

Punem intr-un tava de friptura 3 linguri de ulei, legumele amestecate si peste ele feliile de cotlet. Coacem timp de 40 min acoperita cu o folie, apoi luam folia mai lasam cateva minute, 5-6 nu mai mult sa nu se usuce carnea. Scoatem carnea si o pastram la cald.
Mai lasam inca 10 minute pana legumele se rumenesc putin si apoi stingem focul.

Preparam sosul; amestecam galbenusul cu smantana si le punem intr-o craticioara la foc mic. Amestecam mereu pana incepe sa fiarba. Oprim focul si adaugam branza rasa. Servim friptura cu sos si eventual salata.

Reteta de cotlet de porc cu morcovi ne este recomandata de Amalia.