Ingrediente:
4 buc. file de peste
1 lingura ulei de masline extravirgin
piper
1 lingurita usturoi pudra
putin piper cayenne
zeama de la o lamaie
35 gr unt
cateva felii de lamaie
Pentru orez:
cca 700 gr orez
zeama de la o lamaie
70 gr unt
2 lingurite patrunjel uscat
piper
1 litru supa de pui
Mod de preparare:
Peste:
1. Clateste pestele si pune-l pe prosoape absorbante de bucatarie.
2. Amesteca restul ingredientelor intr-un bol (pastreaza putin ulei si putina zeama de lamaie).
3. Unge pestele cu putin ulei si stropeste-l si cu niste zeama de lamaie.
4. Trece pestele prin mixul de ingredientele, apoi acopera-l ci baga-l in frigider pentru o ora sau chiar lasa-l peste noapte.
5. Incinge cuptorul la 210 grade Celsius.
6. Adu pestele la temperatura camerei, dupa care unge-l cu unt si baga-l in cuptor pentru 25 de minute.
Orez:
1. Pune untul, supa, zeama de lamaie, patrunjelul si condimentele intr-un vas, pe foc potrivit. Lasa-le sa dea in clocot.
2. Adauga orezul, acopera si da focul la minim. Orezul e gata in 17 minute.
3. Dupa ce ai oprit focul, mai lasa orezul asa vreo 5 minute, apoi serveste-l.