Ingrediente:
Pentru stratul de jos:
113 gr unt nesarat, la temperatura camerei
50 gr zahar alb granulat
30 gr cacao pudra neindulcita
1 ou mare, usor batut
1 lingurita extract de vanilie
200 gr biscuiti graham faramitati (sau biscuiti digestivi)
65 gr nuca de cocos
50 gr nuci sau nuci pecan, tocate mai mare
Pentru stratul mijlociu:
2-3 linguri lapte sau smantana
56 gr unt nesarat, la temperatura camertei
2 linguri pudra budinca de vanilie instant
1/2 lingurita extract de vanilie
230 gr zahar pudra
Pentru stratul de sus:
120 gr ciocolata semidulce
1 lingura unt nesarat
Mod de preparare:
Stratul de jos:
Topeste untul. Ia-l de pe foc si pune in el zahrul si pudra de cacao. Omogenizeaza. Adauga oul. Pune vasul inapoi pe foc mic. Amesteca in mod constant, pana se ingroasa (1-2 minute. Ia de pe foc, adauga extractuld e vanilie, nuca de cocos, biscuitii faramitati si nucile tocate. Pune mixul intr-o tava. Acopera cu folie si baga in frigider pentru aproximativ o ora.
Stratul mijlociu:
Mixeaza untul pana devine cremos. Pune restul ingredientelor si mixeaza in continuare. Daca mixul e rpea gros, adauga putin lapte. Pune compozitia peste cea din tava si baga inapoi in frigider, de data aceasta pentru 30 de minute.
Stratul de sus:
Toaca ciocolata marunt si topeste-o la bain-marie, impreuna cu untul. Intinde-o peste prajitura din tava, da la rece pentru 10 minute, apoi taie-o si serveste-o.