Reteta Zilei:Rulouri cu sunca si branza

0
88

Ingrediente:

3 capatani mari de cicoare
900 gr cartofi
cca 150 ml lapte
un cub de unt
1 lingurita jumatate de mustar
6 felii branza
6 felii sunca
piper
sare
nucsoara

Mod de preparare:

Spala, curata si taie marunt cartofii. Pune-i la fiert cu putina sare. In alta oala pune apa la fiert, cu niste sare. Indeparteaza frunzele de cicoare care arata mai urat din exterior, apoi feliaz-o pe lungime. Cand apa din oala da in clocot, cufunda cicoarea in ea. Dupa aproximativ 5 minute incinge cuptorul la 200 grade Celsius.
Scurge cartofii si fa-i piure cu unt, lapte, nucsoara si sare. Adauga si mustarul. Pune piureul intr-o tava de copt. Intinde feliile de branza pe masa, acopera-le cu feliile de sunca, apoi cu cicoare. Ruleaza. Trebuie sa obtii 6 rulouri.
Dupa ce ai terminat, pune rulourile in tava, peste piure si baga in cuptor pentru 25 de minute sau pana cand branza capata o culoare rumena.