Rolul nivelelor cu laser în etapele de construcţie a unei case

0
71

Construcţia unei case implică parcurgerea unor etape extrem de importante, astfel că rolul specialiştilor este esenţial, pornind de la turnarea fundaţiei, până la finisajele de interior. Odată stabilit planul iniţial, se va face un proiect care are nevoie de aprobarea autorităţilor, totul raportându-se la legile în vigoare, specifice zonei. Demararea lucrărilor de construcţie, presupune alegerea echipelor specializate pe fiecare departament de lucru şi dotate cu utilajele necesare. O nivelă cu laser îşi va dovedi utilitatea în foarte multe dintre etapele de lucru, asigurând măsurarea, trasarea liniilor şi montarea cu precizie a diferitelor tipuri de elemente specifice amenajărilor interioare.

<![endif]–>

Fundaţia, pereţii şi acoperişul

Înainte de turnarea fundaţiei, se va efectua un studiu geotehnic al zonei, obţinându-se informaţii legate de calitatea solului din zonă, de riscul seismic şi de limita de îngheţ. În funcţie de aceste date se stabileşte adâncimea săpăturilor pentru turnarea fundaţiei, variind între 90 şi 110 centimetri. Turnarea unei fundaţii presupune trasarea şi săparea acesteia, turnarea betonului de egalizare şi montarea armăturii, urmată de turnarea tălpii fundaţiei şi elevaţiei, umplerea fundaţiei, turnarea plăcii şi uscarea. Fundaţia se va turna în funcţie de amprenta casei şi de greutatea estimativă a construcţiei. În funcţie de calculele efectuate se va stabili aproximativ greutatea totală pe care trebuie să o susţină fundaţia, determinându-se grosimea pereţilor fundaţiei şi materialele de construcţie folosite. Odată uscată fundaţia, se încep etapele de ridicare a zidurilor care se vor constitui în pereţii casei, tavanele, în cazul casei cu etaje, finalizat cu ataşarea acoperişului, o etapă foarte importantă, având în vedere faptul că acoperişul unei clădiri este esenţial în izolaţia casei, fiind cea mai expusă parte în faţa intemperiilor şi oscilaţiilor mari de temperatură specifice climei noastre. Este foarte important ca atât pereţii, cât şi acoperişul să beneficieze de toate straturile de izolaţie, termică, fonică şi hidroizolaţie. Se vor folosi doar materiale de calitate, obligatoriu ignifuge.

Lucrările de interior

Odată finalizată construcţia, lucrările de interior se vor putea desfăşura în condiţii optime, indiferent de anotimp. Pe baza proiectului casei, se va amenaja fiecare spaţiu interior în funcţie de destinaţia stabilită. Este momentul în care se acordă o importanţă foarte mare amenajării interioare, de aceasta depinzând aspectul casei pentru mult timp. Se vor alege şi monta podeaua, tâmplăria uşilor şi ferestrelor, corpurile de iluminat şi tipul de zugrăveală. Este momentul în care se pot realiza diferite accesorii de interior, de la plinte şi praguri, până la măşti de calorifere, poliţe şi balustrade. Pentru băi, bucătării, cămări, debarale şi holuri, gresia rămâne încă printre preferinţele multora, fiind uşor de întreţinut, dar şi foarte frumoasă. Aspectul estetic al acesteia este dat nu doar de modelul ales, ci şi de modul în care este montată, de baza pe care va fi aplicată, dar şi de felul în care plăcile sunt potrivite între ele şi adecvate configuraţiei fiecărui spaţiu. Apelând la nivele laser de la Bitmi, ai posibilitatea de a beneficia de plăci de gresie tăiate şi montate perfect, tehnologia cu laser pemiţând stabilirea cotelor reale şi obţinerea plăcilor la dimensiunile şi în formele dorite, adaptate perfect fiecărui loc, indiferent cât de dificil sau greu accesibil ar fi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.