Sapte alimente care reduc inflamatiile

0
125

Sfecla rosie – Studiile au demonstrat ca sfecla rosie si sucul sau reduc inflamatia si protejeaza impotriva cancerului si a bolilor de inima.

Nucile – O alta sursa de grasimi sanatoase care combat inflamatia sunt nucile. In plus, acestea sunt bogate in antioxidanti care ajuta la refacerea celulelor afectate de inflamatie.

Soia – Mai multe studii au scos la iveala ca izoflavonele din soia ajuta la reducerea inflamatiei si a efectelor negative produse de aceasta.


Lactatele
sunt uneori considerate un vinovate de aparitia inflamatiei deoarece anumite persoane au intoleranta la cazeina, o proteina cre se gaseste in lactate.

Insa pentru cei care le tolereaza, lactatele sunt o sursa importanta de nutrienti. Iaurtul, poate contine si probiotice care reduc inflamatia din intestine.


Fasolea
este o sursa proteica vegetala care ajuta si ea la reglarea dezechilibrului de acizi omega 3 si 6. Are continut ridicat de fibre si ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange. Asta este important, deoarece cresterea si coborarea brusca a nivelului de zahar din sange poate cauza inflamatie.


Fructele de padure
– Lupta cu inflamatia prin intermediul fitonutrientilor – agenti naturali care confera un grad crescut de protectie.

Rosiile sunt bogate in licopen, un compus care reduce inflamatia. Rosiile gatite contin chiar mai mult licopen decat cele proaspete.