Scapa de colesterolul rau doar cu ulei de soia!

0
140

Uleiul extravirgin din boabe de soia are un continut ridicat de acizi grasi polinesaturati esentiali (linoleic, linolenic si omega-3), iar consumul sau reduce riscul aparitiei bolilor coronariene. Din uleiul de soia se obtine o lecitina de cea mai buna calitate, cu vaste intrebuintari medicale.

Soia are un continut de 40% proteine (in timp ce carnea are doar 15-25%), glucide (10-15%), minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, sulf) si vitamine (A, B1, B2, D, F, E). Continutul in aminoacizi esentiali si neesentiali este, procentual, dublu fata de carne.

Soia reprezinta un aliment complet, usor digerabil si constructiv al muschilor, oaselor si nervilor. Este un aliment energetic, remineralizant si echilibrant celular, care impiedica ingrasarea.

Uleiul de soia contine acid arahidonic, ce asigura puternice proprietati in reducerea colesterolului sangvin (care formeaza ateroame in vasele de sange si genereaza infarctul miocardic ori angina pectorala). El contribuie la ameliorarea ulcerului gastro-duodenal si prevenirea obstructiei intestinale.

Vitaminele A si E din compozitia uleiului de soia stimuleaza activitatea musculara, previne formarea in organism a substantelor toxice rezultate din metabolizarea grasimilor, imbunatateste consumul tisular de oxigen si contribuie la dezvoltarea capilarelor.

Folosirea uleiului de soia in alimentatie ajuta la tratarea unor afectiuni renale sau nervoase, previne hipertensiunea arteriala si ateroscleroza, creste imunitatea, imbunatateste metabolismul si activitatea intestinala.

Uleiul de soia contine hormoni masculini si feminini, deosebit de folositori in mentinerea fortelor vitale ale corpului uman. Acesti hormoni naturali contribuie la prevenirea pericolului pierderii sarcinii la femei si cresc potenta sexuala a barbatilor.