Schimbări mici, dar cu impact: Ce alimente te ajută să ţii nivelul colesterolului sub control

0
51

Atunci cand medicul tau ti-a explicat ca, in urma analizelor de sange, ai colesterolul total mare, este bine sa incepi sa iei deja anumite masuri, care sa te ajute sa mentii valorile cat mai scazute. In acest sens, trebuie sa faci anumite schimbari in alimentatia ta, pentru a reduce colesterolul marit.

Prin faptul ca faci schimbari in ceea ce priveste alimentele pe care le mananci zilnic, vei putea sa reduci valoarea colesterolului si sa imbunatatesti compozitia acelor grasimi (lipoproteine) care circula prin sangele tau.

Fructele si legumele proaspete, cerealele integrale si grasimile „bune” fac parte dintr-o alimentatie sanatoasa, insa anumite alimente sunt considerate indeosebi benefice, pentru ca sunt acei aliati de care organismul tau are nevoie pentru a scadea nivelul de colesterol.

Explicatia este simpla: unele dintre alimentele care scad colesterolul iti asigura o doza buna de fibre solubile, care se „leaga” sau se „lipesc” de colesterol si de precursorii sai in sistemul digestiv si care ii elimina din corp, inainte ca aceste substante sa ajunga in fluxul sanguin, scrie doc.ro.

Alte alimente iti asigura grasimi polinesaturate, care scad in mod direct colesterolul LDL, pe care il mai numim colesterol „rau”.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.