Schimbari fiscale majore de la 1 ianuarie 2018. Ce-i asteapta pe romani in privinta salarizarii, impozitelor si contibutiilor.
2018 vine cu numerose schimbari fiscale. Cresterea salariului minim brut de la 1.450 de lei la 1.900 de lei este una dintre masuri.
Tot de la inceputul anului, contributiile sociale trec din sarcina angajatorului in cea a salariatului. Numarul contributiilor sociale se reduce de la noua la trei, se schimba modul de impozitare a companiilor, iar impozitul pe venit se reduce de la 16 la 10 procente.
Schimbarile legislative in materie de salarizare, impozitare si contributii anuntate pentru inceputul anului viitor ii fac pe angajatii romani sa nu mai fie la fel de optimisti in privinta viitorului lor pe piata muncii.
“Impreuna cu elemente percepute a fi negative, specifice companiilor pentru care lucreaza, aceste schimbari ii determina pe angajati sa se astepte la un an cu mai multa munca depusa, mai mult stres si mai putini bani”, se arata intr-un comunicat UNDELUCRAM, potrivit observator.tv.
2018 vine cu numerose schimbari fiscale
Anul 2018 va aduce o migrare masiva a fortei de munca intre companiile care isi desfasoara activitatea in Romania.
Nu mai putin de 60% dintre repondenti au spus ca isi doresc sa isi schimbe locul de munca in anul care urmeaza.
Deciziile de a parasi actualul loc de munca par a fi voluntare, avand in vedere ca 48.3% dintre angajati nu se tem ca vor fi concediati in urmatoarele sase luni.
61.86% dintre participantii la sondaj au spus ca sunt dispusi sa urmeze cursuri de specializare, iar 40.9% dintre repondenti si-au declarat disponibilitatea de a fi relocati in alt oras decat cel in care se afla acum pentru a incepe o noua cariera.
Chiar si asa, cei mai multi participanti la sondaj recunosc faptul ca le va fi greu sa gaseasca un loc de munca potrivit pregatirii si asteptarilor lor. 44.8% considera ca in prezent sunt mult mai putine oportunitati de angajare decat erau in urma cu sase luni.