Se pregateste debarcarea autoturismelor diesel. Doua tari importante ar putea adopta masuri drastice pentru combaterea poluarii

0
96
Guvernul britanic ar urma sa anunte miercuri interzicerea vanzarilorde autoturisme pe benzina si motorina din 2040, cand se vor comercializa doar vehicule electrice, ca parte a planului de reducere a poluarii, a anuntat presa din Regatul Unit, transmite Reuters.

Reprezentantii Ministerului Mediului nu au fost disponibili pentru a comenta informatia, sustine presa.

„The Times” anunta ca vanzarea noilor vehicule hibride care vor avea un motor electric combinat cu un motor pe benzina sau motorina va fi interzisa.

Guvernul de la Londra este sub presiune pentru a adopta masuri de reducere a poluarii.

Din 2020, autoritatile locale vor putea impune taxe soferilor care au vehicule diesel, pe cele mai poluate sosele, daca nu se va imbunatati calitatea aerului, sustine „Daily Mail”.

Separat, producatorul auto german BMW a anuntat marti ca a ales fabrica sa din Oxford pentru a produce noul sau automobil electric Mini din 2019.

Si Franta intentioneaza sa interzica vanzarile de autoturisme pe benzina si motorina pana in 2040, conform anuntului din 6 iulie al ministrului Mediului, Nicolas Hulot.

„Anuntam sfarsitul livrarilor de masini pe benzina si motorina pana in 2040”, a afirmat Hulot, cunoscut activist ecologist.

Acesta a dat exemplul producatorului suedez de automobile Volvo care a anuntat ca toate modelele sale lansate din 2019 vor fi electrice sau hibride.

Obiectivul Guvernului este „evident dificil”, dar Hulot a declarat ca este „constient ca producatorii auto au mijloacele necesare pentru a sustine si concretiza aceasta promisiune, care, la fel ca intreaga agenda privind climatul, este parte din programul de sanatate publica”.

Oficialul francez a anuntat ca proprietarii de vehicule vor primi stimulente pentru a inlocui masinile pe motoare diesel fabricate inainte de 1997 si cele pe benzina fabricate inainte de 2021 cu automobile care polueaza mai putin.

Marea Britanie ramane a doua mare piata auto din Uniunea Europeana, in urma Germaniei, dar inaintea Frantei, Italiei si Spaniei. Analistii se asteapta in acest an la un declin de 5% al vanzarilor auto, dupa doi ani de crestere record, pe fondul incertitudinilor provocate de Brexit si a deprecierii lirei sterline, care a dus la majorarea preturilor unor modele.