Jamie Oliver, celebrul bucatar englez, are cateva secrete pentru un gratar de chef, pe care sa il aprecieze toti prietenii tai.
Conform blogului lui Jamie, gatarul este elementul crucial atunci cand te apuci de treaba. El recomanda un gratar pe carbune, in detrimentul celui cu gaz, pentru simplul fapt ca fumul carbunelui va da carnii o aroma speciala. Mai am nevoie de asemenea de un capac, pentru a pastra temperatura constanta.
Un maestru al gratarelor este o persoana rabdatoare. inainte sa pui carnea pe gratar trebuie sa astepti ca flacara sa se opreasca, iar carbunele sa fie gri si stralucitor. Atunci este caldura perfecta pentru carne.
Vrei sa stii cand e prea fierbinte pentru carnea ta sau cand nu e destul de fierbinte, asa ca Jamie recomanda sa pui mana la aproximativ 12 cm de carnea de pe gratar si apoi sa vezi cat de multe secunde poti suporta caldura. Asadar, 6 secunde inseamna ca e prea rece, 4 secunde inseamna caldura medie, 2 secunde inseamna temperatura perfecta.
Multi oameni uita sa puna peste pe gratar, iar aceasta este o mare greseala, conform lui Jamie Oliver. Desfa un peste, umple-l cu lamaie si pune-l pe gratar. De asemenea, gratarul nu este o scuza pentru a deveni brusc carnivor. Poti pune legume pe gratar, dar tine-le departe de ulei si de lamaie, doar sare si piper. De asemenea, Jamie ne sfatuieste sa ne facem singuri niste turtite simple pe gratar, pentru a avea o masa echilibrata din punct de vedere nutritional. E cu singuranta o varianta mult mai sanatoasa decat painea din comert. sursa: adevarul.ro