Secretul longevitatii. Ce pun chinezii in mancare, pentru a trai mai mult

0
82

Exista o veste buna pentru toate acele persoane care prefera condimentele iuti, precum ardeii jalapeno sau piperul. Un studiurealizat in China a demonstrat ca persoanele care consuma mancare condimentata in fiecare zi au o speranta de viata mai ridicata decat cei care mananca iute o data-de doua ori pe saptamana sau deloc.

Cercetarea s-a desfasurat pe un esantion de aproape 500.000 de persoane si a durat patru ani. Rezultatele au fost surprinzatoare: cei care au mancat condimentat zilnic au inregistrat un risc de deces mai redus cu 14% fata de cei care nu adauga mirodenii alimentelor, in timp ce persoanele care au adaugat condimente hranei o data sau de doua ori pe saptamana un risc mai mic cu 10%.

Medicii care s-au ocupat de cercetare au descoperit ca aceleasi condimente introduse in dieta conduceau la un diminuarea riscului de a dezvolta boli cardiace sau respiratorii sau cancer, in special in cazul femeilor.